Eliášův gól přiblížil New Jersey postupu

Zámořská NHL měla dnes na programu další dva zápasy semifinále jednotlivých konferencí. Na Východě zvítězilo New Jersey na ledě Tampy 3:1 a stejným poměrem vede i v sérii. Vítězný gól vstřelil v sedmnácté minutě Patrik Eliáš. Pro útočníka Ďáblů to byla první trefa v letošním play off. Ve čtvrtém zápase semifinále Západní konference porazil Anaheim Dallas 1:0 a stejně jako New Jersey je krůček od postupu do dalšího kola. Jedinou branku utkání zaznamenal v 59. minutě Mike Leclerc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Eliáš

Patrik Eliáš | Foto: Hráči NHL

V sestavě Devils se objevil uzdravený kapitán Scott Stevens, kterého v předchozím duelu zasáhl pukem do hlavy obránce Tampy Pavel Kubina. New Jersey začalo výborně, už v páté minutě skóroval Gomez. Vyrovnání zařídil Cullimore, ale v sedmnácté minutě vstřelil vítězný gól Patrik Eliáš. V závěrečné třetině přidal pojistku právě kapitán Stevens. Série se teď stěhuje opět na led New Jersey. Pokud pomýšlejí hokejisté Tampy na obrat stejně jako proti Washingtonu v úvodním kole, budou muset vylepšit střeleckou formu. V deseti zápasech play off totiž vstřelili v průměru dva góly.

Anaheim je krůček od postupu přes dalšího favorita. O třetím vítězství nad Dallasem rozhodla necelé dvě minuty před koncem jediná trefa z hokejky Mika Leclerca. Domácí Mocní Kačeři tak potrestali vyloučení Jasona Arnotta a stejně jako ve všech předchozích duelech play off zvítězili o jednu branku. Hvězdou zápasu byl gólman Jean - Sebastien Giguere, který pochytal všech 28 střel texaských Hvězd.

Východní konference - semifinále, 4. zápas:

Tampa Bay - New Jersey 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Branky: 12. Cullimore - 5. Gomez, 17. Eliáš, 44. Stevens. Střely na branku: 26:26. Diváci: 21.222

Výsledky předešlých zápasů: 0:3, 2:3 v prodl.

Stav série: 1:3

Západní konference - semifinále, 4. zápas:

Anaheim - Dallas 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 59. Leclerc. Střely na branku: 22:28. Diváci: 17.174

Výsledky předešlých zápasů: 4:3 v pátém prodl., 3:2 v prodl., 1:2

Stav série: 3:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme