Elofsson vítězem Světového poháru, mezi ženami vede Čepalovová

Ve švédském Falunu proběhl závod na 15 kilometrů klasickou technikou, který se jel v rámci Světového poháru. Z vítězství se radoval Rus Ivanov před Norem Estilem, o bronzové medaile se ve shodném čase podělili další norští běžci Kristen Skjeldal a Tore Bjonviken. Nejlepší z českých reprezentantů byl šestnáctý Lukáš Bauer a Martin Koukal obsadil 56. pozici. V závodě žen na 10 kilometrů volnou technikou byla nejrychlejší Ruska Čepalovová a dostala se tak do čela celkové klasifikace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Absolutním vítězem letošního ročníku Světového poháru se však stal švédský závodník Per Elofsson, které mu k celkovému prvenství stačila osmá příčka. Jeho největší konkurent v boji o titul Johann Mühlegg skončil devatenáctý. Za vítěznou Čepalovovou proběhla cílem jako druhá její krajanka Larisa Lazutinová, úspěch ruských běžkyň podtrhla třetím místem Olga Savjalovová. Jediná česká závodnice na startu, Zuzana Kocumová, doběhla na dvacátém devátém místě.

Výsledky mužů na 15 km klasicky:

1. Ivanov (Rusko), 2. Estil, 3. Skjeldal a Bjonviken (všichni Norsko), 5. Bátory (Slovensko), 6. Hjelmeset (Norsko), 7. Lindgren, 8. Elofsson, 9. Fredriksson (všichni Švédsko), 10. Botvinov (Rakousko) ........ 16. Bauer, 56. Koukal (oba Česko).

Výsledky žen na 10 km volně:

1. Čepalovová, 2. Lazutinová, 3. Savjalovová (všechny Rusko), 4. Belmondová (Itálie), 5. Danilovová, 6. Gavriljuková (obě Rusko), 7. Paruzziová (Itálie), 8, Buruchinová (Rusko), 9. Pedersenová (Norsko), 10. Varisová (Finsko) .......... 29. Kocumová (Česko)

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme