Enge chystá další útok na vedoucího Bourdaise

Další útok na vedoucího Francouze Sebastiena Bourdaise chystá Tomáš Enge v sobotní Velké ceně Francie vozů formule 3000 v Magny Cours. Po předchozím vítězství v Silverstonu ztrácí na domácího jezdce jen devět bodů a teoreticky jej může v sobotu vystřídat v průběžném vedení. Cílem ale pro Engeho zůstává další snížení náskoku, a to na okruhu, na kterém liberecký závodník dva ze tří startů proměnil v medailové umístění. Nejhůře se tu umístil předloni pátý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Enge

Tomáš Enge | Foto: Prost GP

Enge v osmém závodu sezóny sází na dokonalou znalost okruhu. "Trať znám velmi dobře a z loňska vím, že se dá použít nastavení ze Silverstonu. Doufám, že to bude platit i letos," řekl bojovně naladěný Enge. Jeho druhou velkou jistotou pro útok na nejvyšší příčku je týmová spolupráce a podpora stáje Arden. "Závody jsou o technice i taktice, což platí zvláště v kvalifikaci. V tomto směru mi hodně pomáhá tým. Úspěch v Silverstone nebyl jen mým úspěchem, ale celého týmu," dodal český jezdec.

Do francouzské GP chce jít Enge s konkrétním plánem, který by mu měl vynést výhodnou pozici na startu. "Letos se o postavení na startu často rozhoduje v úvodu první kvalifikace. Budu se snažit na trať vyjet jako první. Povrch bývá většinou přilnavější, protože je pogumován měkkými pneumatikami vozů formule 1," prozradil. Na Magny Cours má příjemné vzpomínky, protože v roce 1999 se tu dočkal svého prvního umístění na stupních vítězů. V barvách týmu WRT dojel na druhém místě. Loni pak vyhrál kvalifikaci a cílem projel jako třetí.

Stav šampionátu: 1. Bourdais (Fr./Super Nova) 40 bodů, 2. Enge (ČR/Arden) 31, 3. Pantano (It./Colloni) 20, 4. Rodrigo Sperafico (Braz./Durango) 16, 5. Pizzonia (Barz./Petrobras) 15, 6. M. Haberfeld (Braz./Astromega) a Friesacher (Rak./Red Bull) oba 13.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme