Enge definitivně přišel o titul mistra formule 3000

Tomáš Enge přišel o šanci zvítězit v seriálu formule 3000. Ve Velké ceně Maďarska na Hungaroringu dnes totiž dojel až jedenáctý. Jeho ztráta na prvního - stájového kolegu z Nordic Racingu - Brita Wilsona, byla přes jednu minutu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Justin Wilson si vítězstvím titul šampióna skoro zajistil, protože mu ve zbývajících dvou závodech zbývá získat jediný bod. Druhý dnes dojel Brazilec Mauricio, třetí Francouz Bourdais.

Enge opět zklamal. Odstartoval sice výborně a už po první zatáčce se dostal z pátého místa na třetí, to ale bylo veškeré umění, které předvedl. Do 27. kola odolával atakům Australana Marka Webbera a Francouze Sebastiena Bourdaise. Pak se ale odchýlil od ideální stopy a oba se přes něj přehnali. Enge navíc postrčil Webbera a dostal penalizaci stop and go. Když si ji v boxech odstál, vrátil se na trať na 11. pozici, na které potom už dojel.

Enge má ještě šanci vybojovat celkově druhé místo v seriálu, protože Webber udělal 4 kola před cílem jezdeckou chybu a skončil.

Výsledky VC Maďarska f3000: 1. Wilson (Vel. Británie/Nordic Racing), 2. Mauricio (Brazílie/Red Bull Junior) +5.594, 3. Sebastien Bourdais (Francie/DAMS) +8.493, ... 11. Enge (ČR/Nordic Racing) + 1:00,869.

Celkové pořadí po 10 závodech: 1. Wilson 59 bodů, 2. Webber (Austrálie/Super Nova) 39, 3. Enge 36.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme