Enge poprvé v sezóně F3000 "na bedně"

Šest bodů do klasifikace jezdců šampionátu formule 3000 získal český závodník Tomáš Enge, když ve Velké ceně Španélska dojel druhý za Italem Pantanem. Liberecký závodník z týmu Arden International tak udržel svou pozici na startu, ale jen díky školácké chybě Francouze Sebastiana Bourdaise z týmu Super Nova, který v posledním kole ztratil vedoucí pozici vyjetím z trati a nakonec obsadil třetí místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Enge při testování

Tomáš Enge při testování | Foto: Prost GP

V celkovém pořadí stále vede Brazilec Rodrigo Sperafico z týmu Durango Formula, který dnes projel cílem na sedmé pozici se ztrátou více než 25 sekund na vítěze. Bourdais se v průběžném hodnocení dělí s Pantanem o druhou pozici, Enge má na svém kontě sedm bodů a je pátý. Engemu se start vydařil, tlačil se dokonce na Bourdaise, který startoval z první pozice. V poklidném závodu došlo k jedinému vzrušivému momentu, když se před českého závodníka dostal ze třetí pozice startující Pantano. Ten útočil na Bourdaise tak dlouho, až jeho soupeř v posledním okruhu udělal chybu. Enge do soupeření o vedoucí místo nepromluvil, na vedoucí duo měl většinou více než sekundovou ztrátu. Stříbrná pozice mu spadla do klína po Francouzově chybě.

Výsledky:

1. Pantano (It./Coloni) 51:44,572 min.
2. Enge (ČR/Arden International) -0,987 s
3. Bourdais (Fr./Super Nova) -8,159
4. Mauricio (Braz./Red Bull Junior) -11,960
5. Haberfeld (Braz./Astromega) -19,684
6. Toccacelo (It./Coloni) -20,383.

Průběžné pořadí:

1. Sperafico (Braz./Durango Formula) 16 bodů
2. Bourdais a Pantano oba 14
4. Haberfeld 8
5. Mauricio a Enge 7.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme