Enge vybojoval ve formuli 3000 v Imole bronz

Třetí místo vybojoval český jezdec Tomáš Enge ve druhém závodu mezinárodního šampionátu formule 3000 v San Marinu a připsal si první čtyři body v letošní sezóně. Pro prvenství si dojel suverénně vítěz kvalifikace Australan Mark Webber a druhý skončil Darren Manning z Velké Británie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V čele seriálu zůstal Engeho týmový kolega ze stáje Coca-Cola Nordic Racing Brit Justin Wilson, který vyhrál před dvěma týdny úvodní závod v Brazílii. Dnes v Imole si Wilson udržel šesté místo z kvalifikace a v průběžném pořadí vede o bod před Webberem. Tomáši Engemu patří se ziskem čtyř bodů pátá pozice.

Jela se také kvalifikace na Velkou cenu Formule 1 v San Marinu.

Nejrychlejší v ní byl Skot David Coulthard s vozem McLaren. Do první řady se vedle něj postaví jeho týmový kolega Mika Häkkinen z Finska. Stejně jako před čtrnácti dny v Brazílii odstartují z jedné řady bratři Schumacherové, ovšem tentokrát se budou dívat na záď oběma mclarenům. Třetí čas dnes zajel mladší Ralf s williamsem a čtvrtý skončil vedoucí muž seriálu Michael, který měl v dosavadních třech letošních závodech vždy výhodu pole position.

Také v této kvalifikaci byl trojnásobný mistr světa dlouho první, ale v závěrečných minutách se před něho dostali oba velcí rivalové i jeho bratr. Za Coulthardem, který vyhrál kvalifikaci pojedenácté v kariéře, zaostal Schumacher nakonec o více než půl sekundy. Němec tak nedokázal být v kvalifikaci nejrychlejší posomé v řadě, čímž by vyrovnal rekord zesnulého Brazilce Ayrtona Senny.

Na pátou pozici se překvapivě k radosti italských fanoušků prosadil Jarno Trulli ze stáje Jordan, vedle něho bude stát Brazilec Rubens Barrichello s druhým ferrari.

Výsledky - kvalifikace:

1. Coulthard (Brit./McLaren) 1:23,054 min., 2. Häkkinen (Fin./McLaren) -0,228 s, 3. R. Schumacher (Něm./Williams) -0,303, 4. M. Schumacher (Něm./Ferrari) -0,539, 5. Trulli (It./Jordan) - 0,604, 6. Barrichello (Braz./Ferrari) -0,732, 7. Montoya (Kol./ Williams) -1,087, 8. Panis (Fr./BAR) -1,159, 9. Frentzen (Něm./Jordan) -1,382, 10. Räikkönen (Fin./Sauber) -1,617.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme