Enge zvítězil na Nürburgringu

Český jezdec Tomáš Enge ze stáje Nordic Racing vyhrál letos už svůj druhý závod ve formuli 3000. Tentokrát se z prvního místa radoval na německém Nürburgringu v rámci Velké ceny Evropy. Druhé místo obsadil se sedmisekundovou ztrátou Australan Webber, třetí dojel Brazilec Sperafico. Český jezdec se navíc probojoval ze třetího na druhé místo v průběžném pořadí seriálu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Enge, který v této sezóně už vyhrál na okruhu Catalunya u Barcelony, dnes zvítězil způsobem start-cíl. Po vítězství v kvalifikaci výborně odstartoval a vyhnul se tak kolizím v úvodní šikaně. Ve čtvrtém kole při brždění do zatáčky udělal chybu Wilson, dostal se z trati a tím pohasly jeho naděje na zisk bodů, protože se propadl až na konec startovního pole. V čele se mezi prvními třemi jezdci vytvořily odstupy, ale za třetím Speraficem se jezdci drželi pohromadě.

Výsledky:

1. Enge (ČR / Nordic Racing), 2. Webber (Austrálie / Super Nova), 3. Ricardo Sperafico (Brazílie / Petrobras), 4. Saelens (Belgie / European Minardi), 5. Mauricio (Brazílie / Red Bull Junior), 6. Pizzonia (Brazílie / Petrobras)

Průběžné pořadí po šesti závodech:

1. Wilson 31 bodů, 2. Enge 28, 3. Webber 26, 4. Leinders 12, 5. Melo, Pizzonia, Saelens 8.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme