Erat skóroval a dvakrát přihrál - Nashville porazil Chicago

V zámoří pokračovala pěti zápasy kanadsko-americká hokejová NHL. Ve Washingtonu se utkaly nejhorší celky letošní sezóny: domácí Capitals a Pittsburgh Penguins. Tučňáci v utkání plném šarvátek prohráli 2:4. Nashville porazil Chicago 5:2, když za vítěze jednou skóroval a dvakrát přihrál Martin Erat. Josef Vašíček, který působí v Carolině, vstřelil branku do sítě Bostonu, jeho tým doma prohrál 2:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL

Hokejisté Nashvillu ještě nikdy nepostoupili do play off NHL, ale po úterním vítězství nad Chicagem mají k účasti v boji o Stanleyův pohár blízko. Po vydařeném utkání s Chicagem se Nashville vrátil na postupovou osmou příčku v tabulce Západní konference.

Největší soupeři Nashvillu v boji o postup, kluby St. Louis a Edmonton, se v úterý utkaly ve vzájemném duelu, o jehož osudu rozhodla jediná branka. Ve 14. minutě ji vstřelil Doug Weight a zajistil tak St. Louis vítězství 1:0. Na něj ztrácí Nashville dva body, před devátým Edmontonem je jen díky většímu počtu výher, ale čeká ho o jeden zápas více. Edmonton bude hrát už jen dvakrát, Nashville do konce základní části NHL odehraje ještě tři utkání.

V dresu New Jersey při výhře 5:0 nad New Yorkem Rangers opět zářil Patrik Eliáš. Nejlepší hráč minulého týdne v zámořské lize připravil dvě gólové trefy pro Scotta Gomeze. Podobně se vedlo Janu Hrdinovi, z jehož přihrávek vytěžil dva góly Erik Rasmussen. Devils se dostali na první místo Atlantické divize, druhá Philadelphie má bodů stejně.

Po vítězství na ledě Caroliny (3:2) si bostonský trenér Mike Sullivan pochvaloval: "Přiblížili jsme se k prvenství v Severovýchodní divizi. Zatím máme nejlepší výchozí pozici. Každý bod je důležitý, snažíme se docílit toho, abychom měli náš osud pevně ve svých rukou. Cítíme, že tenhle tým může dokázat hodně."

Hokejisté Caroliny nedokázali na konci druhé třetiny za stavu 1:2 využít dvouminutovou přesilovku pěti proti třem, ani následnou výhodu jednoho muže navíc, pokračující ve třetím dějství. Během obou přesilovek se nezmohla na jedinou střelu. Gólu se nedočkali už v 26 přesilovkách za sebou a ve statistice proměňování početních výhod jsou nejhorší v celé soutěži. Trenér Caroliny Peter Laviolette odsekl, že nevyužitá dvojnásobná přesilovka byla jen jedním z neradostných momentů "tohohle odporného zápasu". Po zpackané přesilovce naopak Carolina hned ve třetí minutě poslední třetiny znovu inkasovala, a pak už jen dokázala snížit díky devatenácté brance Josefa Vašíčka v sezoně na konečných 2:3.

Výsledky:

Washington - Pittsburgh 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Branky: 21. a 25. Whitfield, 4. Halpern, 20. Semin - Tarnström, 39. Jackman. Střely na branku: 29:29. Diváci: 13.417

Carolina - Boston 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky: 7. Bayda, 48. Vašíček - 13. Lapointe, 26. Samsonov, 43. Thornton. Střely na branku: 23:29. Diváci: 10.132

New Jersey - New York Rangers 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Branky: 27. a 38. Gomez (na obě Eliáš), 32. a 51. Rasmussen (na obě Hrdina), 45. Larionov. Střely na branku: 32:24. Diváci: 16.038

St. Louis - Edmonton 1:0 (1:0, 0.0, 0:0)
Branky: 14. Weight. Střely na branku: 28:18. Diváci: 19.646

Nashville - Chicago 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Branky: 1. Országh (Erat), 7. Erat (Židlický), 32. Legwand, Hall, 55. Walker - 39. a 60. Ruutu. Střely na branku: 35:26. Diváci: 16.362. Za Nashville odchytal celý zápas Tomáš Vokoun, připsal si 24 zákroků.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme