Eriksson odstoupil těsně před koncem Švédské rallye

Velkou smůlu měl automobilový jezdec Kennet Ericsson z týmu Škoda Motorsport. Při poslední rychlostní zkoušce švédské rallye totiž kvůli přehřátému motoru musel odstoupit z průběžného čtvrtého místa. Vyhrál Fin Marcus Grönholm na peugeotu, druhý dojel jeho krajan Harri Rovanpere a třetí Španěl Sainz s fordem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rallye-Akropolis

Rallye-Akropolis | Zdroj: ČTK

Český tým Škoda Motorsport sahal poprvé v sezóně po bodech, ale Švéd Kenneth Eriksson v poslední šestnácté erzetě přehřál svou octavii a musel odstoupit z páté pozice. Do cíle dovezl octavii pouze švédský veterán Stig Blomqvist, jenž skončil patnáctý. Fin Toni Gardemeister vyjel v závěru sobotní druhé etapy mimo trať, otočil vůz na střechu a kvůli poškozenému chladiči nemohl pokračovat dál. Grönholm bezpečně vyhrál, přestože v závěru soutěže jel na tajícím sněhu opatrně. Po dvou závodech vede finský pilot světový šampionát s náskokem dvou bodů na vítěze Rallye Monte Carlo Tommiho Mäkinena, který ve Švédsku už v pátek narazil do sněhové bariéry a poškodil chladič svého subaru.

Výsledky: 1. Grönholm (Fin./Peugeot) 3:07:28,6 hod., 2. Rovanperä (Fin./Peugeot) -1:24,5, 3. Sainz (Šp./Ford) -2:25,8, 4. Burns (Brit./Peugeot) -2:33,9, 5. Tuohino (Fin./Ford) -4:13,4, 6. A. McRae (Brit./Mitsubishi) -4:14,7, 7. C. McRae (Brit./Ford) - 4:15,0, 8. Kankkunen (Fin./Hyundai) -4:36,9, 9. Lindhölm (Fin./Peugeot) -4:56,6, 10. Duval (Belg./Ford) -6:33,3, ...15. Blomqvist (Švéd./Škoda) -8:14,5.

Průběžné pořadí po dvou závodech: 1. Grönholm 12 bodů, 2. Mäkinen (Fin./Subaru) 10, 3. Sainz 8, Rovanperä a Loeb (Fr./Citroen) oba 6, 6. Burns a C. McRae oba 3.

Pohár konstruktérů: 1. Peugeot 20, 2. Ford 16, 3. Subaru 12, 4. Mitsubishi 3, 5. Hyundai 1.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme