Fanoušci pokazili začátek třetí fotbalové ligy v Německu

Rasismus a výtržnosti poznamenaly start fotbalové sezóny v sousedním Německu. V tom nejhorším světle se přitom představili fanoušci některých třetiligových klubů. Zvlášť ostudnou podívanou nabídlo utkání Erfurtu s Jenou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalový míč

fotbalový míč | Foto: Puma

Zprvu ojedinělí fanoušci, po přestávce pak 400 - 500 příznivců domácího Erfurtu spustilo hlasitý pokřik "Jude Jena" a přidalo i další antisemitská hesla. Manažer Erfurtu prohlásil, že svou roli sehrála vypjatá situace kolem lokálního derby, ale že takové chování fanoušků není možné tolerovat.

Prezident domácího týmu se od počínání příznivců jednoznačně distancoval. Soukromou žalobu na neznámého pachatele se kvůli podněcování k rasové nesnášenlivosti chystá podat člen vedení týmu Carl Zeiss Jena.

Mnohem vážnější dohru ale může mít pro Erfurt šetření Německého fotbalového svazu. Ten v loňské sezóně potrestal odnětím tří bodů tým z města Halle za opakované skandování antisemitských hesel jeho fanoušky.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme