FC Liverpool postoupil v Lize mistrů

V přímém souboji o účast v osmifinálové skupině Ligy mistrů zvítězili doma fotbalisté FC Liverpool nad Borussií Dortmund 2:0. O postup se výrazně zasloužili i čeští krajánci Vladimír Šmicer, jenž dal první gól, a Patrik Berger, po jehož centru Stephen Wright hlavou zvýšil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté

fotbalisté

Šmicer se objevil trochu nečekaně v liverpoolské sestavě a už v 15. minutě vstřelil z voleje svůj první gól v této sezóně. Když ve druhém poločase uvolňoval místo na trávníku krajanu Patriku Bergrovi, provázel ho potlesk. Borussia měla několikrát blízko k vyrovnání. Rosický ji hnal do útoku i střílel, ale sám pět minut před přestávkou nevyužil asi největší šanci. Naopak osm minut před koncem postup Liverpoolu zpečetil po Bergrově přímém kopu Wright. Přitom i remíza by německému klubu stačila, neboť Boavista Porto prohrála v Kyjevě 0:1, ale díky lepšímu skóre uhájila druhou pozici.

Liga mistrů | Foto: ČTK/AP

Poslední klub pro páteční ženevský los osmifinalových skupin vzejde ve středu z trojice Juventus Turín, Celtic Glasgow a Rosenborg Trondheim.

Výsledky:

Skupina A:

Lokomotiv Moskva - Real Madrid 2:0, AS Řím - Anderlecht Brusel 1:1.

Skupina B:

FC Liverpool - Borussia Dortmund 2:0, Dynamo Kyjev - Boavista Porto 1:0.

Skupina C:

Schalke 04 - Arsenal Londýn 3:1, Real Mallorca - Panathinaikos Atény 1:0.

Skupina D:

FC Nantes - Lazio Řím 1:0, Galatasaray Istanbul - PSV Eindhoven 2:0.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme