Fed cup: České tenistky vedou 2:0 na zápasy

Jedna výhra dělí české tenistky od udržení ve Světové skupině Fed Cupu. V dnešní druhé dvouhře utkání v Přerově Klára Koukalová porazila Marii-Evu Pelletierovou po dramatickém dvouhodinovém duelu 4:6, 6:3 a 6:4 a Češky vedou po sobotních dvouhrách nad kanadským týmem 2:0 na zápasy. V úvodní dvouhře deklasovala šestnáctiletá Barbora Strýcová při své premiéře v soutěži Maureen Drakeovou hladce 6:1 a 6:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

tenistka

tenistka | Foto: Samuel Kubáni

"Super! Vedeme po dvouhrách dva nula. To jsme chtěly. V neděli to bude tři nula a bude rozhodnuto," ujistila Koukalová, která se ovšem ke druhému bodu musela těžce prokousávat. Finalistka turnaje v Casablance měla problémy s vysokými míči soupeřky a vlastní odvahou. V prvním setu Koukalová přišla o podání v devátém gamu a Pelletierová už sadu nepustila. České hráčce se podařil nástup do druhého setu a vedla 2:0, jenomže v dlouhých výměnách od základní čáry vzápětí o tři hry přišla. V šesté hře Koukalová proměnila šestý brejkbol a zvedla si sebevědomí. Ziskem čtyř gamů za sebou vyrovnala stav setů.

V rozhodující sadě se Kanaďanka bránila a Koukalová měla problémy se zakončením. Češka odskočila do vedení 3:1, ale znovu si soupeřku pustila k tělu na 4:4. Až v posledních gamech se jí podařila série vítězných míčů, ztratila jen jeden fiftýn, a utkání při mečbolu ukončila přesným zkrácením za síť. "Začala jsem nervózně, protože jsem věděla, že je za mnou na žebříčku a měla bych zápas vyhrát," popsala utkání dvacetiletá tenistka. "Hodně jsem chtěla a dost mě to svazovalo. Klíčové bylo, že jsem vyhrála druhý set. Ve třetím jsem míč podržela ve hře, ona pospíchala a prohrála si to sama," řekla Koukalová.

Hráčka pražské Sparty ve Fed Cupu vyhrála druhý zápas a poprvé se mohla spolehnout na podporu publika. "Tolik lidí jenom mně asi nikdy nefandilo. Hodně mi to pomohlo," potěšilo hráčku. Navíc v každém rohu dvorce měla rodiče. "Máma byla na jednom konci a táta na druhém, ale nevím proč," dodala Koukalová. Pelletierová hrající v šatech s průsvitnými boky byla po prvním duelu ve Fed Cupu se svým vystoupením spokojena. "Ona zahrála dobré údery, když to potřebovala," řekla Kanaďanka. "Zkušenější Koukalová na konci třetího setu využila většího klidu a neznervózněla," mínila kanadská kapitánka Rene Simpsonová.

Výsledek: ČR - Kanada 2:0 po sobotních dvouhrách Koukalová - Pelletierová 4:6, 6:3, 6:4, Strýcová - Drakeová 6:1, 6:0.

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme