Fed Cup: Stav baráže je po prvním dnu nerozhodný

České tenistky hrají po úvodním dnu baráže o účast ve Světové skupině s Jihoafrickou republikou nerozhodně 1:1. První bod zajistila našemu týmu Klára Koukalová, která porazila Nathalii Grandinovou. O vyrovnání se postarala domácí jednička Amanda Coetzerová. Patnáctá hráčka světa si poradila s Barborou Strýcovou ve třech setech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Koukalová

Klára Koukalová

Koukalová přehrávala svou soupeřku od úvodních míčů a rychle se dostala do vedení 2:0. Za stavu 4:3 a 5:4 však vlastními chybami dovolila soupeřce vyrovnat. Nakonec ale sadu získala poměrem 7:5. Ve druhém setu se už Koukalová podobných chyb vyvarovala a Grandinovou porazila 6:3.

Sedmnáctiletá Strýcová začala zápas proti domácí jedničce bez respektu a vedla už 4:1. Coetzerové se sice podařilo snížit na 3:4, ale naše tenistka se o první sadu nenechala připravit a vyhrála 6:3. Hned v úvodu druhé sady však Strýcová přišla o svůj servis, patnáctá hráčka světového žebříčku zlepšila svou hru a vzala režii zápasu do svých rukou. Druhý i třetí set získala shodně 6:2 a srovnala stav baráže na 1:1.

Výsledek:

JAR - ČR 1:1 po prvním dnu

Grandinová - Koukalová 5:7, 3:6
Coetzerová - Strýcová 3:6, 6:2, 6:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme