Federer končí, do finále jde Djokovič

Nejlepší tenista světa posledních let Švýcar Roger Federer titul na Australian Open neobhájí a svůj třináctý grandslamový titul nezíská. V semifinále podlehl třetímu nasazenému Srbovi Novaku Djokovičovi 0:3 na sety. Djokovič, který zatím v turnaji neztratil ani set, se ve finále utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: ATP tenis

Favorizovaný Švýcar začal utkání na zaplněném centrálním dvorci lépe, brzy sebral soupeři servis a vedl 5:3. Djokovič se ale nevzdal, v desáté a ve dvanácté hře prolomil Federerovo podání a první set získal v poměru 7:5. Rozhozený Federer i ve druhé sadě nezvykle často chyboval, Djokovič se dostal do vedení 4:1 a set dotáhl s menšími problémy do vítězného konce. Ve třetím setu se Federer přece jen rozehrál, za stavu 1:1 se při svém servisu dostal z kritické situace a ve dvanácté hře se propracoval k setbolům. Djokovič ale situaci zvládl a tak se rozhodovalo v tie-breaku. Rozjetý Srb se už zastavit nenechal a za stavu 6:5 proměnil první mečbol.

Djokovič bude o svůj první grandslamový titul v kariéře bojovat s největším překvapením turnaje Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, který včera v prvním semifinále smetl druhého nasazeného Španěla Nadala 3:0. Také v ženské čtyřhře jsou vítězky překvapivé. Z titulu se radují nenasazené ukrajinské sestry Aljoša a Kateryna Bondarenkovy, jež ve finále porazily pár Azarenková, Peerová 2:1. Ve smíšené čtyřhře se o titul utkají indický pár Mirzaová, Bhúpatí s čínsko-srbskou dvojicí Sun Tchien-tchien, Zimonjič.

Výsledky muži: Dvouhra-semifinále: Djokovič (3-Srb.) - Federer (1-Švýc.) 7:5, 6:3, 7:6 (7:5). Ženy: Čtyřhra-finále: A. Bondarenková, K. Bondarenková (Ukr.) - Azarenková, Peerová (12-Běl./Izr.) 2:6, 6:1, 6:4. Smíšená čtyřhra-semifinále: Mirzaová, Bhúpatí (Indie) - Dechyová, Ram (8-Fr./Izr.) 6:4, 6:2, Sun Tchien-tchien, Zimonjič (5-Čína/Srb.) - Jen C', Knowles (3-Čína/Bah.) 4:6, 7:5, 10:6.

Michal Ebr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme