Federer obhájil titul ve Wimbledonu

Třetí grandslam tenisové sezóny - slavný Wimbledon - má stejného vítěze jako v loňském roce. Švýcar Roger Federer obhájil jako první tenista od roku 2000 slavnou trofej, když v deštěm přerušovaném finále porazil turnajovou dvojku Američana Andyho Roddicka 3:1 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: EPA

První sadu sice vyhrál Roddick 6:4, další tři ale pro sebe získala dvaadvacetiletá světová jednička. Titul z All England Clubu byl jeho šestým v letošní sezóně a třetí grandslamový. Letos v lednu triumfoval v Melbourne na Australian Open. Dva turnaje v jednom roce vyhrál naposledy Američan Agassi v roce 1999.

Federer potrdil, že se mu proti Roddickovi daří, a v sedmém vzájemném duelu ho pošesté porazíl. Nepředvedl sice svůj nejlepší výkon, ale dokázal eliminovat Roddickův servis. Dařila se mu hra od základní čáry a měl i štěstí, když mu několikrát pomohla páska. I Roddick měl šance, ve druhém setu vyrovnal z 0:4 na 4:4, ale set nakonec ztratil poměrem 5:7. Ve třetí sadě vedl 2:1 a měl brejk, ale vedení neudržel a v tie-breaku prohrál 3:7. Na začátku čtvrtého setu nevyužil čtyři brejkboly a tím jeho naděje na zisk titulu skončily. Federer mu čistou hrou vzal v sedmé hře servis a vítězství si už vzít nenechal.

Federer vyhrál svůj 24. zápas na trávě za sebou a dostal se na druhé místo historické tabulky za Švéda Borga, který vyhrál 41 utkání v řadě.

Mužskou čtyřhru vyhrál potřetí v řadě nejvýše nasazený švédsko - australský pár Jonas Björkman, Todd Woodbridge. Ve finále porazil Rakušana Juliana Knowla a Nenada Zimonjiče ze Srbska a Černé Hory 6:1, 6:4, 4:6 a 6:4.

Titul v ženském deblu patří Caře Blackové ze Zimbabwe a Australance Rennae Stubbsové. Šestá nasazená dvojice si poradila s Jihoafričankou Liezel Huberovou a Japonkou Ai Sugijamaovou 6:3 a 7:6.

Výsledky:

Dvouhra mužů - finále:

Federer (1-Švýc.) - Roddick (2-USA) 4:6, 7:5, 7:6 (7:3), 6:4

Čtyřhra mužů - finále:

Björkman, Woodbridge (1-Švéd./Austr.) - Knowle, Zimonjič (16- Rak./SČH) 6:1, 6:4, 4:6, 6:4

Čtyřhra žen - finále:

Blacková, Stubbsová (6-Zimb./Austr.) - Huberová, Sugijamaová (5-JAR/Jap.) 6:3, 7:6 (7:5)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme