Federer smetl ve finále Turnaje mistrů Agassiho

Švýcar Roger Federer vyhrál v Houstonu tenisový Turnaj mistrů. Wimbledonský vítěz ve finále porazil Američana Andre Agassiho poměrně hladce po setech 6:3, 6:0 a 6:4. Utkání bylo za stavu 6:3 a 2:0 ve druhém setu na dvě a půl hodiny přerušeno kvůli dešťové přeháňce. Federer se stal čtvrtým hráčem, který na Turnaji mistrů vyhrál všech pět zápasů. Napodobil tak českého rodáka Ivana Lendla, Němce Michaela Sticha a Australana Lleytona Hewitta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: ATP tenis

V americkém Texasu Federer turnaj výhrou nad Agassim začal i skončil. Američana, který se mohl ve třiatřiceti letech stát nejstarším vítězem Turnaje mistrů, zdolal nejdříve ve skupině a mnohem jistěji si s ním poradil i ve finálovém duelu.

Dvaadvacetiletý Švýcar měl vynikající servis, pestrou hru od základní čáry a držel se svého útočného pojetí. Od začátku do konce nebylo pochyb o lepším muži na dvorci. Federer nepovolil Agassimu ani jeden brakeball a nastřílel 39 vítězných úderů, zatímco Američan jen třináct. Utkání trvalo osmdesát osm minut a Federer proměnil hned první matchball svým jedenáctým esem.

Za vítěznou jízdu Turnajem mistrů si Federer na své konto připsal 1,52 milionu dolarů z celkové dotace 3,7 milionů. Rok díky výhře ukončí na druhém místě pořadí ATP Champions Race.

Výsledek - finále: Federer (3-Švýc.) - Agassi (5-USA) 6:3, 6:0, 6:4.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme