Federer vyhrál dvouhru na Australian Open

Švýcar Roger Federer se stal vítězem úvodního grandslamu tenisové sezóny Australian Open. Druhý nasazený hráč porazil v Melbourne ve finále Marata Safina z Ruska ve třech setech 7:6, 6:4 a 6:2. Martina Navrátilová neobhájila s Indem Paesem loňské vítězství ve smíšené čtyřhře, když ve finále prohráli s Ruskou Bovinovou a Zimonjičem ze Srbska a Černé hory 1:6 a 6:7. Češka Nicole Vaidišová podlehla ve finále dvouhry juniorek Izraelce Peerové 1:6 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: ATP tenis

Utkání finále mužské dvouhry trvalo dvě a čtvrt hodiny a Federer vítězstvím potvrdil fakt, že se v pondělním vydání žebříčku ATP stane světovou jedničkou. Dvaadvacetiletý Federer vyhrál po Wimbledonu svůj druhý titul na turnaji Grand Slamu. V Austrálii hrál bez trenéra a na jeho triumfu má mimo jiné zásluhu i český masér Pavel Kováč. Federer vyhrál svůj druhý grandslam v kariéře - loni zvítězil ve Wimbledonu. Už postupem do finále Australian Open si zajistil první místo v žebříčku pro nasazování do turnajů.

Očekávané finálové drama se nekonalo. Federer předvedl perfektní, precizní výkon, zatímco bývalý první hráč světa Safin jako by se na zápas špatně vyspal. Především ho zklamal jeho servis, o který se opíral celý turnaj, ale ve finále dal jen tři esa a úspěšnost jeho prvního podání nedosáhla padesáti procent. Safin prohrál v Melbourne ve finále stejně jako předloni.

Výsledky:

Muži-dvouhra-finále: Federer (2-Švýc.) - Safin (Rus.) 7:6, 6:4, 6:2

Smíšená čtyřhra-finále: Zimonjič, Bovinová (SČH/Rus.) - Paes, Navrátilová (4- Ind./USA) 6:1, 7:6 (7:3)

Junioři-dvouhra-finále: Monfils (8-Fr.) - Ouanna (7-Fr) 6:0, 6:3

Čtyřhra-finále: Evans, Oudesma (1-USA) - Galic, Jeflea (Austr.) 6:1, 6:1

Juniorky-dvouhra-finále: Peerová (13-Izr) - Vaidišová (3-ČR) 6:1, 6:4

Čtyřhra-finále: Sun Šeng-nan, Čchan Jung-jan (2-Čína/Tchaj-wan) - Vaidišová, Chvojková (1-ČR) 7:5, 6:3

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme