Federer vyhrál poprvé v kariéře Wimbledon

Švýcarský tenista Roger Federer vyhrál poprvé v kariéře Wimbledon. Čtvrtý nasazený porazil ve finále Australana Marka Philippoussise ve třech setech 7:6, 6:2, 7:6 a stal se prvním Švýcarem v historii, který získal jeden ze čtyř grandslamů sezóny. Díky vítězství se Federer posune do čela žebříčku ATP Champions Race a na třetí místo v pořadí ATP pro nasazování do turnajů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Zdroj: ČTK

V prvním setu si oba hráči drželi až do konce svůj servis, navíc diváci na centrálním dvorci neviděli ani jeden brejkbol. Rozhodovalo se tedy až v tie-breaku. Za stavu 4:5 udělal Philippoussis dvojchybu a Federer následně proměnil druhý setbol. Druhou sadu zcela ovládl jedenadvacetiletý Švýcar, hned v úvodu prorazil podání soupeře a vedl 2:0. Celý set pak získal bez problémů 6:2. I ve třetí sadě pokračoval Federer v bezchybném výkonu. Na řadu přišel opět tie-break, který patřil jednoznačně švýcarskému tenistovi poměrem 7:3. Roger Federer se tak mohl radovat z prvního grandslamového vítězství v kariéře a z prémie 575 tisíc liber. Na trávě letos neprohrál jediné utkání, před Wimbledonem vyhrál v Halle a celkem neprohrál ve dvanácti zápasech v řadě. Za sedm duelů v londýnském All England Clubu ztratil pouze jeden set ve třetím kole s Američanem Mardy Fishem.

Ženskou čtyřhru vyhrála druhá nasazená belgicko-japonská dvojice Kim Clijstersová, Ai Sugijamaová. S nejvýše nasazeným španělsko-argentinským párem Virginie Ruanová-Pascualová, Paola Suarezová si poradila dvakrát 6:4.

Výsledek:

Dvouhra - finále:
Federer (4-Švýc.) - Philippoussis (Austr.) 7:6 (7:5), 6:2, 7:6 (7:3)

Statistika utkání:

Esa: 21:14
Dvojchyby: 2:4
Nevynucené chyby: 9:17
Vítězné údery: 50:37
Získané brejky: 2:0
Celkem získané míče: 107:87
Čas: 1:56 hod.

Čtyřhra - finále:
Clijstersová, Sugijamaová (2-Belg./Jap.) - Ruanová- Pascualová, Suarezová (1-Šp./Arg.) 6:4, 6:4

Juniorky - čtyřhra - finále:
Klejbanová, Mirzaová (Rus./Ind.) - Böhmová, Krajicková (ČR/Niz.) 2:6, 6:3, 6:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme