Federer vyhrál potřetí v řadě Wimbledon

Slavný Wimbledon má potřetí za sebou stejného vítěze. Švýcarský tenista Roger Federer potvrdil roli největšího favorita a ve finále porazil Američana Andyho Roddicka hladce 6:2, 7:6 a 6:4. Třetím triumfem v All England Clubu se zařadil po bok Peta Samprase a Björna Borga.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Zdroj: ČTK

Federer drtí soupeře brilantní a bezchybnou hrou. Neobstál proti němu dnes ani Roddick, a to již jako celkově šestatřicátý vyzyvatel na trávě. Třiadvacetiletý Švýcar nejenže prodloužil svou vítěznou šňůru, ale vyhrál jednadvacáté finále v řadě a třicátý titul v kariéře, z toho pátý grandslamový. "Něco takového jsem ještě nikdy neviděl," prohlásil uznale dvojnásobný wimbledonský šampion Jimmy Connors již po druhém setu. Do té doby Federer nasbíral jen tři nevynucené chyby a z tempa ďábelského stroje ho nevyvedla ani půlhodinová přestávka zaviněná deštěm.

Roddick neměl stejně jako v loňském finále na londýnské trávě šanci, a když po 101 minutách nevybral soupeřův servis, předpokládaný scénář turnaje byl naplněn. Nejdůležitější tenisový turnaj na světě ovládl potřetí za sebou a ručníkem si utíral zaslzené oči. S klidem v duši poté pózoval se zlatým pohárem, k čemuž náleží prémie 945.000 eur, a upevnil si post světové jedničky žebříčku ATP.

Federer utkání nastřádal 49 vítězných úderů a jen 12 nevynucených chyb, což je nevídaná bilance. Roddick neměl při výměnách od základní čáry šanci a držel se jen servisem. Zkoušel útoky k síti, ale tam ho Federer častokrát přivítal přesnými prohozy.

Muži - finále dvouhry:

Federer (1-Švýc.) - Roddick (2-USA) 6:2, 7:6 (7:2), 6:4

Esa: 11:7
Dvojchyby: 0:1
Nevynucené chyby: 12:16
Vítězné údery: 49:19
Získané brejky: 4 z 9 - 1 z 2
Celkem získané míče: 101:74
Čas: 1:41 hod.

Smíšená čtyřhra - finále:

Bhúpathí, Pierceová (Indie/Fr.) - Hanley, Perebijnisová 6:4, 6:2

Ženy - finále čtyřhry:

Blacková, Huberová (2-Zimb./JAR) - Kuzněcovová, Mauresmová (Rus./Fr.) 6:2, 6:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme