FIFA zrušila slavnostní zahájení fotbalového šampionátu

První blamáž potkala organizátory fotbalového mistrovství světa v Německu. Světová federace FIFA totiž zrušila slavnostní zahájení šampionátu plánované na 7. června do Berlína. Podle informací našeho tamního zpravodaje Jiřího Hoška byl hlavním důvodem fakt, že by se do prvního zápasu na berlínském stadiónu nestačil položit nový trávník.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Football Globe v Berlíně

Football Globe v Berlíně | Foto: FIFA World Cup

Z ústředí FIFA ale unikly informace, že skutečný důvod zrušení galavečera, který měl sám o sobě stát 25 miliónů eur, je třeba hledat jinde. Návrh show z dílny Rakušana André Hellera údajně předákům FIFA přišel jako naprostý propadák. Navíc se zatím na akci neprodalo ani 5000 vysoce předražených lístků.

Problém s trávníkem, o kterém se vědělo už dlouho, tak přišel právě vhod. O přeložení celé akce do Mnichova už projevil živý zájem tamní starosta Christian Ude, který nabídl i variantu skromnější fanouškovské párty v Olympijském parku. FIFA ale vzkazuje: "Na přesunutí akce do Mnichova je už příliš pozdě..."

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme