Finále na kilometru má jisté Doktor, čtyřkajak a čtyřkánoe

Mistrovství Evropy rychlostních kanoistů našim reprezentantům příliš nevychází. Účast ve finále závodu na jeden kilometr si zatím zajistili jen kanoista Martin Doktor a čtyřkajak ve složení Petr Náprstek, Jan Souček, Jan Andrlík a Michal Odvárko. Ti postoupili přímo z rozjížděk. Jediná posádka čtyřkánoe Fuksa, Netušil, Macháč a Jiráský se probojovala do finále z oprav.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Doktor v nich byl cekově třetí za favority Kolonicsem z Maďarska a Němcem Dittmerem. Ve své rozjížďce zvítězil a porazil tak dalšího z vážných konkurentů Rusa Opaleva. Čtyřkajaku stačilo k postupu celkově třetí místo z rozjížděk, čtyřkánoe skončila v opravě druhá.

Na 1000 metrech skončil kajakář Jiří Polívka, který dojel na čtvrté, tedy první nepostupové, pozici. Kajakářka Šárka Borkovcová skončila až předposlední, stejně jako deblkanoisté Fuksa s Netušilem. Do finále se neprobojoval ani deblkajak Záruba - Holubář, pátý v opravách.

Odpoledne jsou na programu opravná semifinále na 500 metrů. Protože se žádné z našich lodí nepodařilo postoupit přímo do finále, představí se v nich celá česká reprezentace přihlášená k závodům na této trati, včetně Martina Doktora.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme