Finále Poháru UEFA si zahrají Alaves a Liverpool

Fotbalisté španělského Deportiva Alaves dosáhly historického úspěchu - ve své první sezoně v některém z evropských pohárů prošli hned až do finále Poháru UEFA. Po domácí výhře 5:1 porazili 1. FC Kaiserslautern i na jeho hřišti, tentokrát 4:1. Přitom Němci nezačali na vyprodaném Betzenbergu špatně a už v 7. minutě ukrojili první díl z čtybřankového manka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Vratislav Lokvenc přiťukl míč zpátky Djorkaeffovi a francouzský záložník z hranice pokutového území zamířil přesně k tyči. Jenže ve 23. minutě vyrovnal Alonso, od té doby ztratila hra Kaiserslauternu náboj, jaký měla na začátku a Alevs si už bez problému dokráčel pro postup do finále.

V něm se 16. května v Dortmundu utká Alaves s Liverpoolem, který po bezbrankové remíze před 14 dny porazil na Anfield Road Barcelonu 1:0. Jediný gól, navíc z penalty, vstřelil po ruce Kluiverta v závěru prvního poločasu McAllister, v jehož dresu působí i čeští legionáři Patrik Berger a Vladimír Šmicer, se do pohárového finále probojoval poprvé po 16 letech. Liverpool si finálovou účast vydřel perfektní obranou. Ani v odvetě se s výjimkou první půlhodiny příliš nepouštěl do útočení a udržel ofenzivně laděné hráče Barcelony na uzdě. Brazilec Rivaldo byl téměř anonymní, Overmars ze svých úniků po křídle neškodný a ani Kluivertovy hlavičky se neujaly. Nizozemský kanonýr se naopak stal smutným hrdinou zápasu.

Liverpool - Barcelona 1:0 (1:0)

Branka: 44. McAllister z pen. Rozhodčí: Meier (Švýc.). ŽK: Westerveld - Simao. Diváci: 44.203. První zápas 0:0, postoupil Liverpool.

Liverpool: Westerveld - Babbel, Hyypiä, Henchoz, Carragher - Šmicer (81. Fowler), Hamann, Gerrard (78. Murphy), McAllister - Owen (63. Berger), Heskey.

Barcelona: Reina - Puyol, F. de Boer, Reiziger (60. Simao), Petit - Guardiola, Cocu, Luis Enrique, Rivaldo, Overmars (73. Dani) - Kluivert.

1. FC Kaiserslautern - Deportivo Alavés 1:4 (1:1)

Branky: 7. Djorkaeff - 63. a 86. Vučko, 23. Alonso, 88. Bermudez. Rozhodčí: Dallas (Skotsko). ŽK: G. Koch, Pettersson - Begona. Diváci: 31.000. První zápas 1:5, postoupil Alavés.

Kaiserslautern: G. Koch - Ramzy - H. Koch (34. Dominguez) - Buck (64. Pettersson), Ratinho, Christov, Grammozis, Strasser - Djorkaeff - Klose, Lokvenc.

Alavés: Herrera - Karmona, Eggen, Téllez (77. Bermudez), Geli - Tomič, Desio, Begona, Astudillo - Mocelin (66. Azkoitia) - Alonso (55. Vučko).

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme