Finále Stanley Cupu: opět Detroit s Pittsburghem

Hokejisté Detroitu pokračují v cestě za obhajobou Stanley Cupu. V pátém utkání semifinále play off NHL porazili Chicago 2:1 v prodloužení a celkově vyhráli 4:1 na zápasy. Rozhodující gól dal ve čtvrté minutě nastavení Darren Helm. Red Wings se o slavnou trofej utkají stejně jako loni s Pittsburghem. První duel se hraje v sobotu v Detroitu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marian Hossa z Detroit Red Wings a Jonathan Toews z Chicago Blackhawks

Marian Hossa z Detroit Red Wings a Jonathan Toews z Chicago Blackhawks | Zdroj: ČTK

Chicago se nechtělo vzdát snadno a v posledním zápase bojovalo až do konce. Na první gól se čekalo až do 47. minuty, kdy skóroval Daniel Cleary. Hosté za šest minut vyrovnali zásluhou Patricka Kanea a utkání dospělo do prodloužení. To trvalo čtyři minuty. Helm dorazil do prázdné branky puk, který do prostoru brankoviště od zadního mantinelu prostrčil Tomas Hölmström.

"Přesně takové góly se dávají v této fázi play off. My jsme se pohybovali pouze po krajích jejich obranného pásma, oni se tlačili více do branky. Je to těžké," řekl po utkání trenér Chicaga Joel Quenneville.

"Bolí to, ale možná je to motivace a cenná zkušenost, kterou jsme potřebovali do dalších let," prohlásil kapitán Blackhawks Jonathan Toews.

Oba týmy se v sérii musely obejít bez několika klíčových hráčů. Chicagu chyběla brankářská jednička Nikolaj Chabibulin a nejproduktivnější hráč základní části i play off Martin Havlát. Český útočník nenastoupil poté, co ho v předchozích dvou duelech tvrdě atakovali hráči soupeře. Detroit postrádal Nicklase Lidströma, Pavla Dacjuka a Krise Drapera.

Finálová repríza se v NHL uskuteční poprvé od roku 1984, kdy se obdobná situace přihodila Edmontonu a New Yorku Islanders. Pikantní příchuť bude mít především pro slovenského útočníka Detroitu Mariána Hossu. Ten loni v létě odmítl prodloužit lukrativní smlouvu právě v Pittsburghu a za méně výhodných finančních podmínek odešel do Detroitu. Důvodem byla sportovní stránka, s Red Wings totiž cítil větší naději na zisk Stanley Cupu.

Finále Západní konference - 5. zápas:

Detroit - Chicago 2:1 po prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky: 47. Cleary, 64. Helm - 53. Kane. Střely na branku: 46:31. Diváci: 20.066. Konečný stav série: 4:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme