Finále Wimbledonu nabídne opět souboj sester Williamsových

Wimbledonská dvouhra žen bude mít stejné finálové obsazení jako loni. Serena Williamsová nejprve zdolala v prvním semifinále Justine Herdenneovou 6:3, 6:2. Její starší sestra Venus pak vyřadila další Belgičanku Kim Clijstersovou po boji 4:6, 6:3 a 6:1. Už ve čtvrtfinále mužské dvouhry naopak uhasly naděje britských fanoušků. Jejich miláček Tim Henman totiž podlehl v dohrávce ze středy Sebastienu Grosjeanovi 1:3 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová

Serena Williamsová | Foto: Gotenis

Po dvou porážkách s Heninovou už tenisová jednička Serena Williamsová další nezdar nedopustila. Ve Wimbledonu dnes byla nejen ve hře odplata za čtyři týdny starý debakl na French Open, ale i světový trůn. V případě prohry totiž mohla o post nejlepší hráčky přijít. "Hrála jsem skutečně dobře. Je to krásný pocit být opět ve finále Wimbledonu," konstatovala obhájkyně wimbledonské trofeje. Obě tenistky předvedly divákům na centrkurtu špičkový tenis a řadu dlouhých výměn, hra v podání Sereny byla bezchybná. Do míče jednou udeřila dokonce tak silně, že jí vypadl z levého ucha její obrovský kruh. Obě tenistky musely na začátek semifinále čekat dvě a půl hodiny, než přestalo v Londýně pršet. Úvod vyšel Williamsové bezvadně, dvakrát sebrala soupeřce servis a dostala se do vedení 4:0. Teprve po 22 minutách se Heninová dočkala prvního gamu, pak získala dva další a snížila na 3:4. Když americká tenistka ukončila vítězným úderem předlouhou výměnu, nad areálem se rozlehlo její: "C'mon!" Při chybném bekhendu Heninové zase vykřikla: "Yes". Američanka záhy opět zvýšila na 5:3 a při svém podání set ukončila. Také druhé dějství měla ve své režii turnajová i světová jednička. Agresivní hra slavila úspěch; byť má Belgičanka rychlé nohy, míčky na wimbledonské trávě nestíhala dobíhat tak jako na pomalejší antuce při French Open. Když se Heninová snažila přejít na sít, soupeřka ji často úspěšně prohodila.

Výsledky:

Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (4-Švýc.) - Schalken (8-Niz.) 6:3, 6:4, 6:4, Roddick (5-USA) - Björkman (Švéd.) 6:4, 6:2, 6:4, Grosjean (13-Fr.) - Henman (10-Brit.) 7:6 (10:8), 3:6, 6:3, 6:4, Philippoussis (Austr.) - Popp (Něm.) 4:6, 4:6, 6:3, 6:3, 8:6.

Ženy, dvouhra - semifinále: S. Williamsová (1-USA) - Heninová-Hardenneová (3-Belg.) 6:3, 6:2, V. Williamsová (4-USA) - Clijstersová (2-Belg.) 4:6, 6:3, 6:1.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme