Finalisty hokejového Stanley Cupu jsou Colorado a New Jersey

Hokejisté Pittsburghu si ve finále Stanleyova poháru hokejistů nezahrají. V noci na dnešek totiž podlehli na ledě New Jersey 2:4 a ve finálové sérii Východní konference prohráli 1:4 na zápasy. Ďáblové tak postoupili do finále Stanley Cupu, kde se střetnou s vítězem Západní konference - Coloradem Avalanche. Za oba týmy dohromady nastupuje čtveřice českých hráčů. Tři z nich přitom vedou kanadské bodování soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Devils dostal do vedení už v první minutě Arnott. Do konce třetiny sice Morozov vyrovnal, ale v polovině zápasu znovu Arnott a potom Holík zajistili Devils dvoubrankový náskok. Martin Straka poté snížil, ale Madden po samostatném nájezdu upravil na konečných 4:2. Pittsburgh přes veškerou snahu na svého soupeře nestačil.

Utkání sledoval Jan Šmíd:

Výsledek finále Východní konference:

New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins 4:2 (1:1, 2:1, 1:0), branky 1. a 28. Arnott (na druhou P. Sýkora a Eliáš), 33. Holík, 44. Madden - 17. Morozov (Hrdina), 34. Straka. Konečný stav série: 4:1.

Kanadskému bodování Stanley Cupu vévodí čeští hokejisté. První Milan Hejduk z Colorada stihl nasbírat 20 bodů. O dva body méně má Petr Sýkora z New Jersey, stejně jako jeho spoluhráč z útoku Patrik Eliáš.

Kanadské bodování: 1. Hejduk 20 bodů (7 gólů+13 asistencí), 2. P. Sýkora 18 (8+10), 3. Eliáš 18(7+11), 4. Joe Sakic (Colorado) 17 (9+8), 5. Mario Lemieux (Pittsburgh) 17 (6+11).

Program finále Stanley Cupu ColoradoAvalanche-New Jersey Devils:

1. zápas - v noci na neděli 27. 5. v Coloradu, 2. zápas - v noci na středu 30. 5. v Coloradu, 3. zápas - v noci na pátek 1. 6. v New Jersey, 4. zápas - v noci na neděli 3. 6. v New Jersey, *5. zápas - v noci na úterý 5. 6. v Coloradu, *6. zápas - v noci na pátek 8. 6. v New Jersey, *7. zápas - v noci na neděli 10. 6. v Coloradu.

*nebude-li rozhodnuto.

Všechna utkání začínají ve 2 hodiny SELČ.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme