Florbalisté deklasovali Itálii a v semifinále vyzvou Finsko

Čeští florbalisté porazili v závěrečném zápase základní skupiny mistrovství světa v Ostravě Itálii vysoko 12:2. Ve skupině A tak skončili druzí a o postup do finále se v sobotu v pražské O2 aréně utkají s Finskem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Švédsko a Švýcarsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa florbalistů Itálie - Česko

Mistrovství světa florbalistů Itálie - Česko | Zdroj: ČTK

Outsider z Itálie odolával českým reprezentantům pět minut. Poté proměnil trestné střílení Garčar. Za další čtyři minuty přidal druhý gól Kožušník. Italové byli pod stálým tlakem a jen ojediněle se dostali před českou branku. Ve 13. minutě přidali Češi v rozmezí 46 sekund další dvě branky zásluhou Fridricha a Sladkého. Ten při oslavě gólu sundal svůj dres a radoval se v dresu s číslem 15, který patří Pavlu Brusovi. Pro českého obránce skončil světový šampionát kvůli zranění kolena v nedělním zápase proti Švédsku.

Italský trenér si vzal oddechový čas, jeho svěřenci se úspěšně bránili až do 27. minuty. Poté přidali čeští florbalisté během čtyř minut další čtyři góly. V poslední minutě druhé třetiny pokazil čisté konto brankáři Kafkovi Mutti. V závěrečné dvacetiminutovce nechal trenér Skružný odpočívat celý první český útok. Na obrazu zápasu se ale nic nezměnilo a 4099 fanoušků se v ostravské ČEZ aréně dočkalo očekávané "desítky". Nakonec porazili Itálii vysoko 12:2.

Česká republika - Itálie 12:2 (4:0, 5:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 5. Garčar z trestného střílení, 9. Kožušník (Cepek), 13. Fridrich (Sikora), 14. Sladký (Novotný), 27. Zálesný (Sikora), 28. Kožušník (Ostřanský), 30. Slaný (Novotný), 31. Fridrich (Novotný), 38. Sikora (Fridrich), 48. Sikora (Zálesný), 57. Novotný, 60. Folta (Novotný) - 40. Mutti (Caroprese), 55. D'Agostini (Terlizzi). Rozhodčí: Baumgartner, Kläsi (oba Švýc.). Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 4099

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme