Florbalisté nestačili na Finy, o bronz se utkají se Švýcary

Čeští florbalisté si ve finále mistrovství světa nezahrají. V semifinále podlehla reprezentace Finům 2:4 a na domácím šampionátu bude bojovat o třetí místo. Utkání mezi Českou republikou a Švýcarskem začíná v neděli ve 13:10.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Zálesný

Aleš Zálesný | Zdroj: ČTK

Finové vstoupili do utkání v náporu, ale gólově se neprosadili. Nepomohla jim ani přesilovka, kdy na trestnou lavici usedl Kožušník. Naopak český tým se mohl ujmout vedení, když Kožušníkovu střelu vyrazil brankář Toivoniemi. Nakonec se ale seveřané dostali do vedení, když se 55 sekund před první sirénou prosadil Manner. Druhou třetinu začal český tým aktivněji, ale branku dali opět Finové. Po rychlém protiútoku skóroval neobsazený Mikko Kohonen. Bojovný výkon českého týmu ale vždy končil u výtečného golmana soupeře anebo na brankové kontrukci. Horní tyč pomohla Toivoniemimu ve 32. minutě při pokusu Slaného. O 2 minuty později už O2 Aréna jásala - střelou pod pravou ruku se po rychlé akci prosadil Zálesný - 1:2. Kombinační florbal ale přinesl úspěch Finům - ve 38. minutě nyvýšil vedení opět Manner. Více jak 10 tisícová návštěva hnala český tým i ve třetí části. Na 2:3 upravil šťastným gólem Ostřenský. Jeho nahození si do vlastní sítě srazil centr Jusiila. Seveřané ale komplikace nedopustili, o minutu později upravil na konečných 4:2 Järvi.

Soupeřem bude českému výběru Švýcarsko, které po problémech v základní skupině potrápilo zatím jediné mistry světa Švédy. Ti nastřelovali pouze tyčky, ale nakonec prodloužení zvítězili, když střelu jednoho z obránců tečoval mimo dosah brankáře Nilsson. Zápas o třetí místo začíná v pražské O2 Aréně v neděli ve 13:10, o titul se utká Finsko se Švédskem od 16:10.

Česká republika - Finsko 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 34. Zálesný (Sikora), 52. Ostřanský (Zálesný) - 20. Manner (Kukkola), 25. Mikko Kohonen (Tiitu), 38. Manner (Järvi), 53. Järvi (Forsten). Rozhodčí: Andersson, Fahlander (oba Švéd.). Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 10.348.

Švédsko - Švýcarsko 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 27. Emanuelsson, 38. Svensson, 64. Nilsson - 6. Mendelin, 40. M. Gerber. Rozhodčí: Alakare, Vilkki (oba Fin.). Vyloučení: 0:3. Bez využití. Diváci: 7652.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme