145 let v jedné soutěži. Šestiligový anglický tým poprvé ve své historii sestupuje

Že nic netrvá věčně, poznali fotbalisté šestiligového anglického klubu Gainsborough Trinity. Za 145 let své existence nikdy nesestoupili o divizi níž ani neslavili postup do vyšší soutěže. Vše se ale změnilo letos, když Gainsborough po porážce s Telfordem poprvé pozná, jaké to je spadnout o ligu níž.

Gainsborough/Anglie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal (ilustrační obrázek).

Fotbal (ilustrační obrázek). | Zdroj: ČTK

Klub z hrabství Linconshire, který vznikl už v roce 1873, strávil dvě dekády na přelomu 19. a 20. století v tehdejší Football League, v roce 1912 ale nebyl zvolen mezi mužstva pokračující v dalším ročníku. Sportovní cestou ale nikdy nesestoupil ani nepostoupil, pouze se pohyboval mezi jednotlivými divizemi, když se měnila struktura anglických ligových soutěží.

Změní Wembley majitele? Americký majitel Fulhamu nabízí až miliardu liber

Číst článek

Po nedělní porážce 2:3 s Telfordem, který je také namočen do bojů o udržení, se ale historie přepisuje. Gainsborough přitom ještě 15 minut před koncem vedlo 2:0, jenže pak inkasovalo tři góly.

„Doufejme, že se dokážeme příští sezonu hned dostat zase zpátky a pokořit další rekord,“ řekl BBC předseda klubu Richard Kane.

Jedním z hlavních důvodů, proč Gainsborough sestoupilo, je fakt, že jako poloprofesionální klub v šesté lize soutěží s mnoha kluby, za které hrají profesionálové.

„Musíme být upřímní, poslední dvě tři sezony jsme měli namále. S našimi omezenými možnostmi jsme nemohli nic jiného dělat. Žijeme z toho, co vyděláme, ale jiné týmu si mohou dovolit utrácet víc, ale takový je fotbal,“ povzdechl si Kane.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme