400. start v české lize. Fotbalista David Lafata ho oslavil gólem a vítězstvím nad Slováckem

Nebyl to sice suverénní výkon bez jediné chybičky, ani tentokrát nevstřelili víc než jeden gól, tři body ale fotbalisté Sparty získali. V předehrávce 4. kola HET ligy porazili Slovácko 1:0. Jméno jediného gólového střelce snad ani příliš nepřekvapí. Byl jím jubilant David Lafata.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanské gólové oslavy při utkání se Slováckem

Sparťanské gólové oslavy při utkání se Slováckem | Zdroj: ČTK

Při vítězném pokřiku se na Letné opět potvrzuje, jak důležité je mít v týmu Davida Lafatu. Taky to nejde pořád, ale pokolikáté už vytrhl sparťanům trn z paty. Tentokrát v 60. minutě naskočil na centr Ben Chaima a u Letenských bylo znovu veselo.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Lafata odehrál 400. ligový zápas. Oslavil to gólem a následným vítězstvím nad Slováckem

„Ten centr byl krásný. Do takových akcí se musíme dostávat víc. Snad to bude fungovat líp a líp,“ přeje si jediný střelec zápasu.

Lafatu jako by další rozhodující trefa ani příliš nevzrušovala, už tradičně před novináři neplýtval slovy. Snad ze sebe veškerou euforii dostal vítězným pokřikem, který teď v nově poskládaném týmu musí pilovat stejně jako herní návyky.

„My jsme mockrát nevyhráli, takže zatím ten pokřik moc neznají,“ říká sparťanský útočník.

Sparta v předehrávce zdolala Slovácko. Rozhodl střelec Lafata

Číst článek

To jde ruku v ruce s výsledky, ale právě tento moment prý může Spartu nastartovat. Tedy věří v to alespoň trenér Andrea Stramaccioni.

„Jestli mi hráči něco ukázali, pak je to skutečnost, že věří, že Sparta může být úspěšná. V kabině mě přizvali po zápase k vítěznému pokřiku. Nemám to rád, obvykle to nedělám, ale tohle je pro celou Spartu dobrý signál. Ostatně, proto jsem teď taky mokrý,“ popisoval sparťanský trenér.

Soudržnost nového týmu se ale musí projevit i v příštích týdnech. Nejen pokřikem nebo politým sakem trenéra. Spoléhat se při tom bude znovu na Davida Lafatu, který gólem a výhrou nad Slováckem oslavil úctyhodné jubileum. Absolvoval totiž 400. ligový zápas.

„Co to pro mě znamená? Že už se to blíží ke konci. Je to hezké, ale přiznám se, že tady ty zápasy nijak nesleduji. Doufám, že mi ještě nějaké zdraví vydrží, snad ještě nějaké další přidám,“ vysvětloval Lafata, co pro něj takový počet zápasů znamená.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme