Nejezděte do Prahy, varuje fanoušky Rangers Kamarův právník. ‚Ztráta soudnosti,‘ reaguje Tvrdík

Právník fotbalisty Rangers Glena Kamary varoval fanoušky glasgowského klubu před cestou do Prahy na zápas Evropské ligy proti Spartě. Podle Aamera Anwara by se v české metropoli mohli ocitnout v ohrožení života. Utkání 2. kola skupiny A se bude hrát na Letné ve čtvrtek 30. září bez diváků. UEFA zavřela Spartě stadion na jedno pohárové utkání za rasistické projevy části fanoušků v zápase 3. předkola Ligy mistrů s Monakem.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Rangers s trenérem Stevenem Gerrardem. Archivní foto

Radost fotbalistů Rangers s trenérem Stevenem Gerrardem. Archivní foto | Foto: Andrew Milligan | Zdroj: Reuters

„Bojím se o bezpečnost kohokoli, kdo cestuje do Prahy - hráčů a fanoušků,“ řekl britskému bulvárnímu listu Daily Record Anwar. Míní, že příznivcům Rangers hrozí nebezpečí od násilnických ultras, kteří podle něj patří k táborům Sparty i Slavie.

Kúdelu chce skotská policie obvinit z rasismu, tvrdí Kamarův právník. ‚Nechutné,‘ reaguje Tvrdík

Číst článek

„Bude to nebezpečné pro hráče a fanoušky. Myslím, že je to opravdu riskantní. Bál bych se o fanoušky, kteří by jeli bez lístků. Nemá cenu riskovat na vlastní pěst. Pěkný výlet by se mohl zvrhnout v tragédii,“ tvrdí Anwar.

„Mám podezření, že ti ultras by vyhledávali fanoušky Rangers, kteří by neměli šanci. Nejlepší, co mohou udělat, je zůstat v bezpečí doma.“

Aamer Anwar | Zdroj: Reuters

Skotský právník a aktivista pákistánského původu zastupoval Kamaru, který obvinil slávistu Ondřeje Kúdelu z rasistické urážky v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy. I když Kúdela rasismus popřel, dostal od UEFA zákaz startu v deseti zápasech, kvůli kterému přišel o mistrovství Evropy.

Finskému záložníkovi tmavé pleti, který po utkání fyzicky napadl Kúdelu v útrobách stadionu v Glasgow, zastavila disciplinární komise činnost na tři utkání. Kamara po vyhroceném zápase na sociálních sítích čelil výhrůžkám.

„Byli jsme svědky vyhrožování smrtí. Úřady tentokrát musí jednat opravdu tvrdě. Chtěl bych vidět velmi silně formulované prohlášení UEFA, které varuje před důsledky dalších potíží,“ uvedl Anwar.

Tvrdíkova reakce

Na twitteru se objevila i reakce předsedy představenstva pražské Slavie Jaroslava Tvrdíka, který na slova právníka Anwara reagoval a přiložil fotografii s autobusem Olympique Lyon, který příznivci skotského klubu posprejovali před čtvrtečním zápasem Evropské ligy v Glasgow.

„Absolutní ztráta soudnosti pana právníka nebo jsou jeho vyjádření ukázkou nové skotské kultury? UEFA by opravdu měla varovat, ale před fans Rangers.“

Absolutni ztrata soudnosti pana pravnika nebo jsou jeho vyjadreni ukazkou nove skotske kultury? UEFA by opravdu mela varovat, ale pred fans Rangers. https://t.c

13:24 – 18. 09. 2021

15 450

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme