Odvolací komise zkrátila Simovi trest, slávistický útočník o derby se Spartou nepřijde

Fotbalista Slavie Abdallah Sima nakonec bude moct nastoupit v nedělním duelu 26. ligového kola v pražském derby proti Spartě. Odvolací komise Fotbalové asociace ČR mladému senegalskému kanonýrovi snížila disciplinární trest za dvou na jedno soutěžní utkání, které už vynechal o uplynulém víkendu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávistický fotbalista Abdallah Sima

Slávistický fotbalista Abdallah Sima | Foto: ERIC GAILLARD | Zdroj: Reuters

Sima byl ve 24. ligovém kole při výhře Slavie 4:0 nad Opavou vyloučen ve 22. minutě poté, co mimo vápno ostrým šlapákem trefil brankáře Tomáše Digaňu. Sudí Ondřej Cieslar nejprve devatenáctiletému útočníkovi udělil žlutou kartu, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ho vyloučil.

Trable Slavie před utkání s Arsenalem, ze zdravotních důvodů budou chybět Kúdela i Deli

Číst článek

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Simu dvouzápasovým zákazem činnosti, jedno utkání už vynechal o víkendu v Brně. Slavia se proti verdiktu odvolala a nyní dosáhla zmírnění trestu.

„Dle posouzení odvolací komise se jednalo o zákrok na rozhraní žluté a červené karty. Odvolací komise při svém rozhodování posuzovala zejména intenzitu zákroku a dále skutečnost, zda měl hráč Sima v úmyslu brankáře zasáhnout. Odvolací komise dospěla k závěru, že se jednalo o úmysl nepřímý. Z přezkoumávání videozáznamu je dokonce patrné, že se Sima snažil střet s protihráčem zmírnit,“ uvedl na webu FAČR předseda odvolací komise Vladimír Kristýn.

„Z těchto důvodů odvolací komise rozhodla tak, že při stejném výroku o vině Simovi snížila trest na zastavení závodní činnosti na jedno soutěžní utkání. Odvolací komise je komisí naprosto nezávislou a hodnotí každý případ individuálně s posouzením všech jeho specifik a vzájemných souvislostí,“ dodal Kristýn.

Sima patří ke klíčovým hráčům Slavie. Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský ho zařadil do A-týmu teprve v průběhu podzimu z rezervy, talentovaný ofenzivní univerzál ale od té doby vstřelil v lize 11 gólů a dělí se o pozici druhého nejlepšího kanonýra soutěže za spoluhráčem Janem Kuchtou. V prosincovém derby na Spartě přispěl dvěma brankami k výhře 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme