Děti umí udělat bouřlivou atmosféru, věří trenér Vrba. Spartě jich bude proti Rangers fandit 10 tisíc

Fotbalisty Sparty čeká ve čtvrtek další zápas v Evropské lize. Po úvodní remíze v Kodani s Bröndby vyzvou ve druhém utkání ve skupině doma Rangers FC. Navzdory trestu od Mezinárodní fotbalové unie je bude na stadionu podporovat 10 tisíc dětí.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

Dospělí fanoušci mají kvůli rasistickým incidentům na Spartě zákaz vstupu, ale v utkání proti skotským Rangers je nahradí děti. | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Za rasistické projevy fanoušků v předkole Ligy mistrů dostala fotbalová Sparta trest v podobě uzavřeného stadionu na jeden zápas Evropské ligy. Přesto bude v dnešním utkání letenského klubu se skotskými Rangers hnát domácí až 10 000 fanoušků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají trenér Sparty Pavel Vrba a obránce Ondřej Čelůstka na to, že jim při zápase budou fandit jen děti

„Věřte tomu, že české děti umí udělat bouřlivou atmosféru a budete se cítit jako ve Skotsku,“ odpovídal kouč Sparty Pavel Vrba na tiskové konferenci skotské novinářce na otázku, jakou očekává atmosféru během utkání.

Pražský klub dostal trest za rasistické projevy fanoušků v předkole Ligy mistrů proti Monaku. Dětské návštěvníky na stadionu ale UEFA povoluje. A stoper Ondřej Čelůstka z toho má pochopitelně radost.

„Já vnímám jako hráč pozitivní fakt, že přijdou ty děti. Bude to jiná atmosféra, ale bude aspoň nějaká, protože bez lidí to bylo opravdu hodně špatně pro fotbal,“ myslí si Čelůstka.

Pohled trenéra

Sparta chce být v utkání s Rangers ofenzivnější než v úvodním duelu Evropské ligy v Dánsku proti Bröndby. Na druhou stranu si její trenér Pavel Vrba uvědomuje sílu soupeře.

„Je určitě hodně silný v osobních soubojích, dobře organizovaný, má svoji kvalitu. Ukazuje to nejen v Evropské lize, ale i v momentální tabulce skotské ligy. To samozřejmě budí obrovský respekt,“ říká Pavel Vrba, zápas Sparty s Rangers začne v 18.45 a prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz ho můžete sledovat v ONLINE reportáži.

Na stanici Radiožurnál Sport o něm uslyšíte v kombinovaném přímém přenosu společně s duelem Alkmaaru s Jabloncem v Evropské konferenční lize.

Ve stejné soutěži pak v přímém přenosu od 21 hodin nastoupí Slavia v Rotterdamu proti domácímu Feyenoordu.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme