Spartě roste nový klenot. Talent Hložek se rozhodl jít českou cestou

V nedělním zápase proti Bohemians 1905 vyběhl na Letné v dresu Sparty také 16letý Adam Hložek. Šlo o nejmladšího hráče, který se kdy objevil v základní sestavě první ligy. Odchod do zahraničí ale podle hráčova agenta zatím nehrozí. Rozhodl se jít českou cestou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský talent Adam Hložek

Sparťanský talent Adam Hložek | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK
Přehrát

00:00 / 00:00

Talentovaný fotbalista Adam Hložek

„Chtěl bych se prosadit do A týmu a vyhrát s ním titul,“ řekl Adam Hložek při podpisu nové smlouvy před rokem. Možná tenkrát ani netušil, že první přání se mu splní tak rychle. Během podzimu nasbíral 28 minut a už tehdy si zasloužil chválu, třeba od sparťanského trenéra Zdeňka Ščasného.

„Nejen, že je to gólový hráč, ale hlavně má vždy správné rozhodnutí, je pracovitý a silný na balonu. „Myslím, že pokud s ním budeme dobře pracovat, roste v něm Spartě velký hráč,“ řekl trenér Sparty pro Radiožurnál.

Sparta nasadila teenagery Plechatého s Hložkem. ‚Když si to zaslouží, budou hrát,‘ vysvětluje Ščasný

Číst článek

A teď jak to nepokazit, aby se to opravdu stalo? „Má všechny předpoklady k tomu, aby uspěl. Ale není to hráč, který by byl tvůrce hry. Podle mého názoru k sobě potřebuje další hráče, kteří mu pomůžou. Hlavně starší a zkušení hráči, kteří dokážou využít jeho předností,“ říká trenér reprezentace do 17 let Václav Kotal, který právě v národním týmu Adama Hložka dobře poznal.

A myslí si, že z přechodu mezi dospělé se mu hlava nezatočí a psychicky ho ustojí: „Pracoval na sobě a nechal si poradit.“

A to i v otázce dalšího rozvoje kariéry od svého agenta Pavla Pasky, který zastupoval i Tomáše Rosického, Vladimíra Šmicera, Patrika Bergera nebo Jana Kollera. Hložka sice do svých mládežnických akademií chtěli třeba v Manchesteru City, Bayernu Mnichov nebo v Liverpoolu, Paska ale řekl rázné ne.

„Absolutně ne. Rodina, já i hráč jsme se rozhodli jít českou cestou. O ničem jiném neuvažujeme. Na dlouhou dobu,“ říká rezolutně Paska. Zároveň dodává, že Hložek má potenciál srovnatelný s jeho předchozími klienty. O tom, jestli Hložek ohrozí přestupový rekord Tomáše Rosického v hodnotě 500 milionů korun, ale nepřemýšlí: „V těchto letech nelze spojovat sportovní výkon s ekonomikou. Ta teď zůstává úplně mimo,“ říká závěrem hráčský agent.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme