Lezec Ondra suverénně vyhrál Světový pohár v Kranji. Slaví druhý triumf v sezoně

Úřadující mistr světa v lezení na obtížnost Adam Ondra vyhrál suverénně závod Světového poháru ve slovinské Kranji. Jako jediný dolezl ve finále až na vrchol a po červencovém závodu v Chamonix slaví v této disciplíně druhý pohárový triumf v sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Kranj (Slovinsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra.

Adam Ondra. | Foto: Naoki Nishimura | Zdroj: Reuters

Ondra se v Kranji šest týdnů po mistrovství světa v Japonsku prezentoval ve skvělé formě. Vyhrál kvalifikaci, semifinále a ve finále neměl konkurenci. Vynahradil si tak zklamání z šampionátu v Hačiodži, kde nesplnil svůj hlavní cíl – kvalifikovat se na olympijské hry. Kombinace mu totiž nevyšla.

„Byl jsem po mistrovství světa zklamaný a váhal jsem, zda mám do Kranje jet, nebo dát přednost tréninku. Ale jsem rád, že jsem přijel. Necítil jsem žádný tlak a poprvé jsem tady dal ve finále top,“ radoval se Ondra.

Šestadvacetiletý brněnský rodák se na návrat do Světového poháru připravoval v Moravském krasu, další šanci vybojovat si olympiádu v Tokiu bude mít v listopadu v Toulouse. Stupně vítězů s ním obsadili Japonec Kai Harada a Španěl Alberto Ginés. Druhý český reprezentant Martin Stráník byl ve finále osmý.

Světový pohár ve sportovním lezení v Kranji (Slovinsko):
Obtížnost:
Muži: 1. Ondra (ČR), 2. Harada (Jap.), 3. Ginés (Šp.), ...8. Stráník, 25. Konečný, v kvalifikaci 64. Potůček, 72. Kříž (všichni ČR).
Ženy: 1. So Če-hjon (Korea), 2. Pilzová (Rak.), 3. Rakovecová (Slovin.), ...v kvalifikaci 41. Smetanová (ČR).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme