Administrativní problémy vyřešeny, útočník Tetteh definitivně patří Spartě

Po administrativních průtazích potvrdilo vedení Sparty příchod útočníka Benjamina Tetteha z vršovických Bohemians. 21letý Ghaňan podepsal na Letné smlouvu na 4 roky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benjamin Tetteh se v rudém dresu potká i s bekem Costou, se kterém si v posledním zápase minulé sezony nic nedarovali

Benjamin Tetteh se v rudém dresu potká i s bekem Costou, se kterém si v posledním zápase minulé sezony nic nedarovali | Foto: Pavel Jiřík ml. | Zdroj: www.bohemians.cz

„Tetteha jsme sledovali dlouho, je to typ hrotového hráče, který momentálně v kádru nemáme. Určitě také vnímáme, že má velký potenciál zlepšovat se,“ řekl na klubovém webu Sparty sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.

Projekt videorozhodčího není ohrožen, garantuje Jozef Chovanec. Odchod Hrubeše ze zasedání nechápe

Číst článek

Benjamin Tetteh měl od vedení Bohemians svolení se Spartou trénovat a odehrál za ni přípravné zápasy proti Trenčínu, Ružomberoku, Celticu a Lubinu. Proti prvnímu slovenskému soupeři se představil gólem.

„Jedná se o moderního útočníka silného v osobních soubojích. Víme, že by mohl být efektivnější, ale všichni, kteří jsme ho sledovali, jsme přesvědčeni, že další krok k rozvinutí své kariéry může udělat u nás,“ říká Ščasný.

Na Letné podepsal vytáhlý ghanský útočník smlouvu na čtyři roky. Za Bohemians vstřelil ve 20 zápasech minulé sezony dva góly, z toho jeden Viktorii Plzeň, předtím hostoval ve Slovácku jako kmenový hráč Standartu Lutych.

Hráčský pohyb je také opačným směrem. Do Bohemians odešel na roční hostování útočník Lukáš Juliš, na přestup do Vršovic míří Jan Vondra a Filip Hašek, mladší syn trenéra „klokanů“ Martina. Zelenobílí jednají také o angažmá záložníka Jana Vodnáněla.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme