‚Kde jsou ty ***** pražský.‘ Plzeňský manažer Šádek dostal pokutu za vulgarity o Spartě a Slavii

Generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek dostal od etické komise Fotbalové asociace ČR pokutu 40 tisíc korun za znevážení jména fotbalu za to, že loni v květnu použil vulgarity na adresu pražských rivalů Slavie a Sparty.

Praha, Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adolf Šádek při oslavách titulu

Adolf Šádek při oslavách titulu | Foto: MICHAL SVÁČEK / MAFRA | Zdroj: Profimedia

Šádek použil vulgarity 19. května při oslavách plzeňského titulu. „Kde jsou ty m***y pražský,“ hlásil s klackem v ruce loni při oslavách titulu generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek. 

Komise rozhodčích: Slavia měla v derby kopat dvě penalty, v Plzni sudí nechybovali

Číst článek

O dva dny později se omluvil a uvedl, že se nechal unést atmosférou a nevhodná slova pronesl ve velkých emocích. Představitelům Sparty a Slavie se prý plzeňský funkcionář omluvil osobně.

Informaci serveru Týden.cz o pokutě potvrdil tiskový mluvčí plzeňského klubu Ondřej Lípa. Podle něj úřadující mistři nebudou Šádkovu pokutu komentovat.

Etická komise přesto v lednu oznámila, že se případem bude zabývat od konce února. Za porušení paragrafu 59 disciplinárního řádu Šádkovi hrozila důtka, zákaz činnosti až na dva roky, fotbalově prospěšná činnost, vyloučení z FAČR či pokuta až do výše 500 tisíc korun.

Za znevážení jména fotbalu byl potrestán například i záložník Teplic Tomáš Kučera, který se v rapovém klipu vulgárně vyjadřoval o Spartě nebo místopředsedovi FAČR Romanu Berbrovi. Od etické komise dostal Kučera loni v prosinci pokutu 60 tisíc korun, kterou mu odvolací komise v únoru snížila na 40 tisíc.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme