Zápalné lahve a potyčky s policií. Duel mezi Ajaxem a AEK Atény provázely výtržnosti fanoušků

Víc než divoký byl zápas skupiny E mezi AEK Atény a amsterdamským Ajaxem. Příznivci domácího klubu házeli směrem k sektoru hostí zápalné lahve a používali světlice. Fanoušci Ajaxu se dostali také do potyčky s místními policisty.

Tento článek je více než rok starý.

Atény Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci řeckého klubu nejdříve házeli směrem k příznivcům nizozemského celku světlice a následně, jak je vidět i na fotografiích, vybuchla vedle jejich sektoru nejspíše zápalná lahev.

Liga mistrů zná 7 osmifinalistů, Schickovu AS Řím nemusí vadit ani prohra s Realem

Číst článek

Pak se dostali fanoušci Ajaxu i do potyčky s policií, ze které si několik z nich odneslo i krvavé šrámy. Celou situaci se snažil uklidnit amsterdamský obránce Matthijs de Ligt.

K dalšímu narušení utkání došlo na začátku druhého poločasu, kdy na hřiště dopadlo několik dělobuchů, a hráči kvůli dýmu několik minut nemohli dýchat.

Pro AEK Athény nejde o první problém s jejich fanoušky, které provází pověst jedněch z nejproblémovějších. Kvůli jejich výtržnostem například přišel řecký klub o body v domácí lize.

Zápas nakonec dopadl lépe pro hostující celek. Výhru Ajaxu vystřelil dvěma trefami Dusan Tadic a posunul svůj tým do osmifinále, kde si zahraje poprvé od roku 2005. Naopak AEK zůstává v tabulce skupiny E poslední bez jediného bodu.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme