Šéf afghánského fotbalu skončil, prokurátor ho odvolal kvůli podezření ze zneužívání hráček

Afghánský generální prokurátor odvolal z funkce předsedu tamní fotbalové federace Karíma Keramuddína kvůli aféře kolem údajného sexuálního, fyzického a psychického zneužívání hráček národního týmu. V neděli o tom informovala agentura Reuters.

Kábul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý předseda Afgánské fotbalové reprezentace Karím Keramuddín

Bývalý předseda Afgánské fotbalové reprezentace Karím Keramuddín | Foto: Maurizio Borsari | Zdroj: Reuters

O místo ve fotbalové federaci přišlo také jejích pět dalších činitelů. Podle úřadu generálního prokurátora vyšetřování stále pokračuje. Keramuddín se zatím k věci nevyjádřil.

Britský list The Guardian začátkem měsíce informoval o násilí na fotbalistkách, které se údajně dělo v sídle afghánské fotbalové federace a na únorovém tréninkovém kempu v Jordánsku.

Afghánský prezident Ašraf Ghaní informace označil za „šokující a nepřijatelné pro nikoho z Afghánců“. Nařídil zahájit vyšetřování případu.

Podle afghánské fotbalové federace jsou obvinění „neopodstatněná“, její zástupci však uvedli, že budou při vyšetřování plně spolupracovat.

Agentura Reuters připomíná, že Afghánistán je pro ženy jednou z nejnebezpečnějších zemí na světě. Obvinění z mimomanželských sexuálních kontaktů může mít pro ženy fatální následky. Oběti sexuálního obtěžování proto jen zcela zřídka mluví o tom, co se jim stalo ze strachu, že budou nařčeny z cizoložství.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme