Náplast na vypadnutí z Ligy mistrů. Ajax po pěti letech vyhrál ligu, v Nizozemsku má double

Fotbalisté Ajaxu Amsterodam získali po pěti letech titul a celkem jich mají v nizozemské lize už 34. Klub, v jehož kádru figuruje i český křídelník Václav Černý, v posledním kole zvítězil na hřišti Graafschapu 4:1 a slavil double. Druhý celek konečné tabulky PSV Eindhoven doma zdolal Almelo 3:1 a na mistra ztratil tři body.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterodam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ajax vyhrál 34. titul v nizozemské lize

Ajax vyhrál 34. titul v nizozemské lize | Foto: oenar Chamid/SCS/AFLO | Zdroj: Reuters

Vyrovnaný souboj o první místo prakticky rozhodlo už předposlední kolo, v němž Eindhoven prohrál 0:1 s Alkmaarem. Obhájce titulu tak rázem za Ajaxem zaostával o tři body a navíc měl výrazně horší skóre, které při bodové rovnosti v lize rozhoduje.

Lucas Moura hattrickem otočil semifinálovou sérii s Ajaxem. Finále Ligy mistrů si tak zahraje Tottenham

Číst článek

Černý v posledním kole v nominaci Ajaxu chyběl. Jeho spoluhráči skórovali dvakrát v závěru prvního poločasu a nakonec nad Graafschapem vyhráli 4:1.

Eindhoven začal hůř, doma s Heraclesem prohrával od první minuty a k vyrovnání mu pomohl až soupeřův vlastní gól. Nakonec celek PSV otočil skóre na 3:1, český záložník Michal Sadílek se ve vítězném týmu na trávník nedostal.

Ajax tak návratem na trůn korunoval vydařenou sezonu, v níž už slavil zisk Nizozemského poháru a v Lize mistrů se nečekaně dostal až do semifinále. V tom svěřenci trenéra Erika ten Haga těsně nestačili na anglický Tottenham.

O primát nejlepšího střelce soutěže se s 28 góly podělili Luuk de Jong z PSV a Dušan Tadič z Ajaxu. Sadílek se prosadil jednou, Tomáš Necid z Haagu dal devět branek. V závěrečném kole skóroval bývalý reprezentační útočník při výhře 6:2 nad Tilburgem dvakrát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme