Alex Král se vrací do Slavie, v Edenu podepsal smlouvu na čtyři a půl roku

Fotbalista Alex Král je další posilou fotbalové Slavie. 20letý stoper či defenzivní záložník se do Prahy vrací po dvou letech v Teplicích a sešívaní si jeho služby pojistili dlouhou smlouvu na čtyři a půl roku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Král (ve žlutém) v souboji se Zlínským Beauguelem

Alex Král (ve žlutém) v souboji se Zlínským Beauguelem | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

„Pocity jsou rozhodně pozitivní. Je to další krok v mé kariéře a obrovsky se těším, až tu budu moct vyběhnout na stadion. Na druhou stranu je to také velký závazek – ukázat, že si mě Slavia nevybrala náhodou, a potvrdit to,“ uvedl pro slávistický web Král, který se Slavií už ve čtvrtek odletí na soustředění do Španělska.

O výjezd do Wembley je velký zájem, FAČR bude mít k dispozici 8 tisíc vstupenek

Číst článek

Král je reprezentantem do 21 let a patří mezi velké talenty českého fotbalu. Do Teplic zamířil ze Slavie před necelými dvěma lety a v dresu severočeského celku si připsal 43 ligových zápasů, v nichž dal jeden gól. Zájem o něj před pár měsíci projevilo například francouzské Bordeaux.

„Je pravda, že už při odchodu ze Slavie jsem přemýšlel o tom, že by bylo hezké se sem po čase vrátit. Teď tady stojím a určitě je to příjemný pocit,“ uvedl Král, který působil ve Slavii od svých 13 let.

„Alex patří mezi nejtalentovanější hráče své kategorie. Občas se stane, že hráč odejde z mateřského klubu a po určité době se vrací. Díky působení v Teplicích měl možnost ve svém mladém věku získat obrovské množství zkušeností na úrovni první ligy. Udělal velký posun v kariéře a věříme, že u nás v Edenu udělá ještě větší,“ řekl sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Dnes jsem se stal hráčem @SK Slavia Praha ⚽️📝 ⚪️🔴 cítím obrovskou motivaci🔥

16:03 – 02. 01. 2019

13 531

Velké konkurence ve Slavii se Král nebojí. „Daleko více hráče motivuje, když má v týmu konkurenci. I pro mě je to dobře, protože musím více makat a více se snažit. Ruku v ruce s tím se i zlepšuji. V tom si myslím, že mi to do budoucna hodně pomůže a zocelí mě to,“ uvedl Král.

Vedle finanční kompenzace je součástí transferu také hostování jiného slávistického odchovance Kuchty v Teplicích. Jednadvacetiletý útočník na podzim hostoval ve Slovácku, celkem má v lize na kontě 36 utkání a čtyři góly, všechny v této sezoně.

„Jsem moc rád, že se povedlo na mou žádost ukončit hostování na Slovácku. Těším se do Teplic a věřím, že budu pravidelně nastupovat,“ uvedl Kuchta.

Už v prosinci Slavii posílili záložníci Lukáš Masopust a Petr Ševčík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme