Nejdražší brankář v historii. Alisson přestoupil do Liverpoolu za 72,5 milionu eur

Brazilský reprezentační brankář Alisson Becker přestoupil z AS Řím do Liverpoolu, který za něj podle britských médií zaplatil téměř 67 milionů liber (více než 1,9 miliardy korun). Pětadvacetiletý fotbalista se tak stal nejdražším gólmanem v historii.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vedení AS Řím podle BBC ohodnotilo přestup brankáře brazilské reprezentace na 72,5 milionu eur (66,8 milionu liber, 1,93 miliardy korun). Dosavadní rekord patřil Gianluigimu Buffonovi, za kterého Juventus v roce 2001 Parmě zaplatil 53 milionů eur.

Brankář za 1,8 miliardy? V Anglii spekulují o přestupu Alissona i návratu Petra Čecha do Chelsea

Číst článek

V Liverpoolu se Alisson potká mimo jiné i s nejdražším obráncem historie Virgilem van Dijkem. Nizozemského stopera klub přivedl v lednu za 75 milionů liber ze Southamptonu.

V Liverpoolu Alisson nahradí Lorise Kariuse, který se ve finále Ligy mistrů s Realem Madrid podepsal dvěma velkými chybami pod porážku 1:3.

Pro výběr trenéra Jürgena Kloppa jde o čtvrtou letní posilu, když už získal záložníky Fabinha z Monaka, Nabyho Keitu z Lipska a Xherdana Shaqiriho ze Stoke.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme