Trosky po pádu střechy v Alkmaaru zůstanou na stadionu nejméně dva týdny. Utrecht chystá kontrolu

Po nehodě s pádem střechy v Alkmaaru zkontrolují bezpečnost stadionů v Nizozemsku další prvoligové fotbalové kluby. Stejná stavební firma totiž vybudovala například stadion Utrechtu a panují obavy, zda je podobná ocelová konstrukce v pořádku.

Alkmaar Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střecha nad jednou z tribun alkmaarského stadionu spadla v sobotu, v tu dobu byl prázdný, takže nikdo nebyl zraněn

Střecha nad jednou z tribun alkmaarského stadionu spadla v sobotu, v tu dobu byl prázdný, takže nikdo nebyl zraněn | Zdroj: Profimedia

Alkmaar bude hrát prozatím zápasy v Haagu, kde se ve čtvrtek rozhodne mezi ním a ukrajinským Mariupolem o případném soupeři Plzně v posledním předkole Evropské ligy.

Na stadionu v Alkmaaru se zřítila část střechy. Kde se budou hrát naplánovaná utkání, není jasné

Číst článek

Střecha nad jednou z tribun alkmaarského stadionu spadla v sobotu, v tu dobu byl prázdný, takže nikdo nebyl zraněn.

Média připomínají, že stejná stavební společnost Midreth, jenž před léty zkrachovala, vybudovala i stadion v Utrechtu. Bezpečnostní prověrku chystá také Breda.

Alkmaar v pondělí oznámil, že dočasný azyl našel v Haagu a odehraje tam minimálně dva zápasy. Trosky spadlé střechy se zatím odstraňovat nebudou. „Kvůli vyšetřování zůstanou takto nejméně dva týdny,“ uvedl mluvčí Nizozemské rady pro bezpečnost při návštěvě místa nehody.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme