Amatéři ovládli Sportovce roku. Reprezentanti v malém fotbale předčili i Slavii a hokejovou Kometu

Navzdory profesionalizaci napříč sportovními odvětvími se nejlepším českým kolektivem na Sportovci roku stali amatéři. Reprezentanti v malém fotbalu vyhráli mistrovství světa a v hlasování Klubu sportovních novinářů dostali nejvíce bodů. Na slavnostním galavečeru si pak připadali trochu zvláštně.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentanti v malé kopané s vítězkou ankety Sportovec roku mezi jednotlivci Gabrielou Koukalovou.

Reprezentanti v malé kopané s vítězkou ankety Sportovec roku mezi jednotlivci Gabrielou Koukalovou. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Mezi stolečky v hotelovém salónu se pohybovaly Ester Ledecká, Barbora Špotáková, úsměvy rozdával i Josef Dostál a na své židli tam vedle manažera týmu Luďka Zelenky spokojeně seděl i Michal Uhlíř - kapitán reprezentace v malém fotbalu.

„Pokukujeme. Určitě si s někým udělám selfie. Vždyť je to super, tihle lidi jsou vzorem nejen sportovním, ale i lidským,“ užíval si Uhlíř atmosféru, kterou běžně nezažije.

Vždyť před ním byli profesionálové, zatímco on se musel ve své práci omluvit, že by potřeboval odejít trochu dřív.

„Já jsem si na to musel vzít neplacené volno, ale nakonec mi zaměstnavatel to volno i proplatil. Pracuju v logistice. Dělám disponenta a vedu importní tým. Vytěžujeme kamiony po celé Evropě," popisoval, čím se živí, kapitán mistrů světa Uhlíř.

Hrát může i kopyto, jde o výsledky i o žízeň. Z obrovské základny malého fotbalu vzešli mistři světa

Číst článek

Při slavnostním vyhlášení pak zbytek týmu na tribuně zajásal, když Uhlíř převzal vítěznou trofej. Tahle chvíle byla zvláštní i pro manažera reprezentace Luďka Zelenku, který se sice v českém sportovním prostředí pohybuje od devadesátých let, ale…

„Když jsem celý život dělal profesionální sport, tak jsem neměl šanci se sem dostat ani omylem. A teď po kariéře jsem tady s malým fotbalem, který jsem začal dělat po kariéře jako zábavu. Kluci dosáhli něčeho, v co nikdy nedoufali, a já to mám úplně stejně,“ usmíval se Zelenka.

Až za nimi se totiž umístili fotbalisté Slavie a hokejisté Komety.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme