Andrea Stramaccioni končí na lavičce pražské Sparty, informaci oficiálně potvrdil klub

Italský trenér Andrea Stramaccioni už dál nepovede pražskou Spartu. Domněnky, které se objevily v pondělí, potvrdilo vedení klubu. Jeho nástupce ještě znám není.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Stramaccioni během zápasu s Plzní

Andrea Stramaccioni během zápasu s Plzní | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Už v pondělí se vyrojily spekulace o tom, že by italský trenér neměl pokračovat u klubu z Letné a to mimo jiné kvůli nepřesvědčivým výsledkům týmu v jarní části sezony. 

V té sparťané sice na úvod porazili na domácím hřišti Liberec 2:0, ale poté dvakrát remizovali 1:1. Nejdříve se Slováckem a následně s Brnem. Sparta je v tabulce na pátém místě a na vedoucí Plzeň ztrácí už 14 bodů.

"Jeho pozici jsme řešili již po skončení podzimu, mandát pro jaro byl podmíněný okamžitým zlepšením výkonů týmu, což jsme podpořili dalšími investicemi do zkvalitnění kádru. Bohužel, ani první tři jarní kola očekávaný posun nepřinesla," řekl pro klubový web o konci Stramaccioniho generální ředitel AC Sparta Praha Aleš Kotalík.

Novým trenérem by se měl stát podle spekulací trenér slovenské reprezentace do 21 let Pavel Hapal. Vedení Sparty však tuto informaci ještě oficiálně nepotvrdilo.

Stramaccioni tým převzal v loňském roce v létě a zahájil s ním letní přípravu. Do klubu přivedl řadu zahraničních posil, včetně nejdražšího hráče v dějinách české ligy Tala Ben Chaima, který vyšel na 76 milionů korun.

Ani cizinci ale nepomohli Spartě do základní skupiny Evropské ligy, když pražský tým vypadal s CZ Bělehradem. Po nepřesvědčivých výkonech v domácí lize a konci v MOL Cupu si velká část letních posil hledala nové angažmá.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme