Andrés Iniesta po konci sezóny opustí Barcelonu, spekuluje se o jeho odchodu do Číny

Fotbalista Andrés Iniesta oznámil, že po konci sezóny opustí Barcelonu. Legenda katalánského klubu to řekla na tiskové konferenci. Spekuluje se o tom, že by měl pokračovat dál v čínském klubu Chongqing Lifan.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrés Iniesta na tiskové konferenci

Andrés Iniesta na tiskové konferenci | Zdroj: Reuters

Iniestovo loučení bylo velmi emotivní. Svůj konec oznámil na tiskové konferenci před sálem plným novinářů, kde byli i spoluhráči a jeho rodina. Dočkal se také dlouhého potlesku od všech přítomných.

 

„Tenhle klub si zaslouží mou nejlepší verzi a já bych toho v blízké budoucnosti už nebyl schopen. Pro mě je nejlepší opustit tento klub s pocitem, že jsem pro něj stále důležitý a dokážu s ním vyhrávat tituly,“ řekl Iniesta.

Ke svému dalšímu angažmá prozradil jen, že probíhají další jednání. Podle jeho slov bude ale určitě mimo Evropu, protože nechce brát proti Barceloně.

Španělský fotbalista nikdy nehrál v seniorské kariéře za jiný klub než právě za Barcelonu. Celkem nastoupil ke 271 zápasům v dresu katalánského celku, Ligu mistrů s ní vyhrál celkem čtyřikrát.

Se španělskou reprezentací slavil jednou titul mistra světa a dvakrát se spoluhráči ovládl evropský šampionát.

Jedno z mála ocenění, které záložníkovi chybí, je cena Zlatý míč pro nejlepšího hráče roku. Šéfredaktor magazínu France Football, který anketu vyhlašuje, se ve svém úvodníku fotbalistovi před pár dni omluvil, že ho časopis nikdy neocenil.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme