Anglie - Chorvatsko 1:0. V souboji favoritů „české“ skupiny rozhodl jediný gól Sterlinga

Fotbalisté Anglie v úvodním zápase „české“ skupiny D na mistrovství Evropy porazili Chorvatsko 1:0. Jediný gól na londýnském stadionu Wembley vstřelil Raheem Sterling v 57. minutě.

Tento článek je více než rok starý.

sledovali jsme online Londýn (Aktualizováno: 16:51 13. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní útočná zbraň Anglie Harry Kane

Hlavní útočná zbraň Anglie Harry Kane | Zdroj: Reuters

Albion na desátý pokus vyhrál zahajovací utkání Eura, Chorvati naopak při šesté účasti na úvod poprvé prohráli. Svěřenci trenéra Garetha Southgatea zvítězili posedmé za sebou a během této série inkasovali jediný gól.

ONLINE: Anglie - Chorvatsko 1:0

Číst článek

Favorizovaná Anglie absolvuje všechny tři zápasy skupiny ve Wembley, kde příště bude hostit ostrovního rivala Skotsko. Chorvatsko rovněž v pátek nastoupí proti české reprezentaci v Glasgow.

Domácí začali hodně aktivně a hned první povedenou akci v šesté minutě zakončili Fodenovou střelou do tyčky. O chvíli později brankář Livakovič vyrazil Phillipsovu ránu.

Chorvati přečkali úvodní velký tlak Anglie, kterou vyřadili v semifinále posledního mistrovství světa, a hru vyrovnali. Až na nepřesný Perišičův pokus si ale žádnou šanci nevytvořili.

Dán Eriksen je ve stabilizovaném stavu. ‚Se srdcem problém nikdy neměl,‘ říká kardiolog

Číst článek

Angličané v 57. minutě otevřeli skóre. Phillips povedeným pasem vyslal Sterlinga a křídelník Manchesteru City zblízka propálil Livakoviče. O chvíli později kapitán Kane přestřelil chorvatskou branku, mezi tyče se nevešel ani přímý kop Mounta. Na druhé straně ze slibné pozice přestřelil Rebič.

V 82. minutě nevýrazného útočníka Kanea vystřídal Bellingham. Záložník Dortmundu se v 17 letech a 349 letech stal nemladším hráčem, který nastoupil na Euru. Předchozí rekord držel osmnáctiletý Nizozemec Jetro Willems na mistrovství Evropy 2012.

Vicemistři světa už se v závěru k ničemu nedostali a prohráli stejným výsledkem jako v generálce s Belgií. Chorvati z posledních 10 zápasů pouze dvakrát zvítězili.

Anglie - Chorvatsko 1:0 (0:0)
Branka: 57. Sterling. Rozhodčí: Orsato - Giallatini, Preti - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Foden - Čaleta-Car, Kovačič, Brozovič. Diváci: 22 500.
Sestavy:
Anglie: Pickford - Walker, Stones, Mings, Trippier - Phillips, Rice - Sterling (90.+2 Calvert-Lewin), Mount, Foden (71. Rashford) - Kane (82. Bellingham). Trenér: Southgate.
Chorvatsko: Livakovič - Vrsaljko, Vida, Čaleta-Car, Gvardiol - Modrič, Brozovič (70. Vlašič), Kovačič (85. Pašalič) - Kramarič (70. Brekalo), Rebič (78. Petkovič), Perišič. Trenér: Dalič.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme