První krok k obnovení soutěže. Anglické fotbalové kluby začnou od úterý s tréninkem

Kluby z anglické fotbalové Premier League se během pondělního konferenčního hovoru jednomyslně dohodly na návratu k tréninkům po malých skupinách. Trénovat začnou od úterý. Liga o tom informovala na svém webu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček (uprostřed) v hlavičkovém souboji v zápase proti Liverpoolu

Tomáš Souček (uprostřed) v hlavičkovém souboji v zápase proti Liverpoolu | Foto: JASON CAIRNDUFF | Zdroj: Reuters

Návrat k tréninku po malých skupinách je prvním krokem na cestě k obnovení sezony anglické ligy, která se kvůli pandemii koronaviru zastavila 13. března.

Fotbalová liga ve Skotsku skončila. Titul slaví Celtic, český brankář Zlámal s týmem sestupuje

Číst článek

Před přerušením se stihlo odehrát neúplných 29 kol z 38. Tabulku před obhájcem prvenství Manchesterem City vede s náskokem 25 bodů Liverpool, jemuž ve zbývajících devíti zápasech stačí k prvnímu titulu po 30 letech uhrát šest bodů.

„Na první fázi se po konzultaci shodli hráči, trenéři, týmoví doktoři, nezávislí experti a vláda. Přísný lékařský protokol nejvyššího standardu zajistí, že se všichni vrátí k tréninku v tom nejbezpečnějším možném prostředí,“ uvedla Premier League v prohlášení.

Fotbalisté musejí dodržovat nařízení týkající se bezpečné vzdálenosti. Kontakt mezi nimi není povolený. Vedení ligy nyní zahájí debatu s hráči a dalšími zainteresovanými osobami o návratu k plnohodnotnému tréninku.

Zatím ve skupinkách

Rozhodnutí o částečném návratu k tréninku uvítal kouč Newcastlu Steve Bruce. „Jsou to opravdu těžké časy, ale jsem si jistý, že se zahájením první fáze - a musím zdůraznit, že vypadá, co nejbezpečněji to jde - budou všichni potěšení, že vyvíjíme úsilí,“ řekl pro klubový web devětapadesátiletý Angličan.

Věřím, že Německo bude vzorem, kterak opatření fungují, říká po restartu Bundesligy obránce Suchý

Číst článek

„V první fázi může na jednom hřišti trénovat čtyři až pět lidí. Každý hráč má tak v podstatě čtvrtinu hřiště pro sebe, takže dodržování rozestupů není problém. Budeme trénovat najednou s osmi až deseti hráči na dvou hřištích,“ vysvětlil bývalý kapitán Manchesteru United.

Pokud se bude situace kolem koronaviru vyvíjet v zemi podle plánu, elitní sportovní soutěže v Anglii se budou moci znovu rozběhnout bez diváků od 1. června. Minulý týden o tom rozhodla britská vláda.

Z velkých fotbalových soutěží v Evropě se zatím vrátila německá bundesliga, která se rozběhla o uplynulém víkendu. Naopak v Belgii, Francii, Nizozemsku a dnes i ve Skotsku sezona předčasně skončila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme