Lampardovi premiéra nevyšla, Chelsea dostala na Old Trafford čtyři góly. Arsenal vyhrál v Newcastlu

Fotbalisté Manchesteru United porazili v nejsledovanějším zápase prvního kola anglické Premier League Chelsea 4:0. Franku Lampardovi tak soutěžní premiéra v roli trenéra londýnského klubu a generálka na středeční zápas o Superpohár proti Liverpoolu hodně zhořkla.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 19:40 11. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér londýnské Chelsea Frank Lampard utěšuje po prohře s Manchesterem United záložníka svého týmu Matea Kovačiče

Trenér londýnské Chelsea Frank Lampard utěšuje po prohře s Manchesterem United záložníka svého týmu Matea Kovačiče | Foto: PHIL NOBLE | Zdroj: Reuters

Už v 18. minutě francouzský stoper Kurt Zouma přidržel v šestnáctce Marcuse Rashforda a sám faulovaný proměnil pokutový kop. Anglický reprezentační útočník ještě do přestávky dostal míč do sítě podruhé, ale rozhodčí gól neuznali kvůli těsnému ofsajdu.

Manchester City vykročil za obhajobou titulu vysokou výhrou 5:0, v utkání úřadoval i videorozhodčí

Číst článek

Po změně stran v rozpětí tří minut přidali Francouz Anthony Martial a znovu Rashford další dvě branky a kanonádu završil Daniel James, nová posila ze Swansea. Chelsea utrpěla nejhorší debakl na Old Trafford v historii Premier League.

Hosté sice měli větší držení míče i více střel, ale obranu, kterou dirigoval Harry Maguire, nejdražší obránce světa, nepokořili. A když Abraham a Emerson přece jen překonali brankáře De Geu, zastavila jejich střely tyč.

Fotbalisté Arsenalu vstoupili do nové sezony výhrou na hřišti Newcastlu 1:0 a potvrdili, že se jim proti tomuto soupeři daří. Za posledních sedm let vyhráli 13 ze 14 vzájemných zápasů. Král střelců minulého ročníku gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang využil v 58. minutě chybu domácích v rozehrávce a po rychlém brejku překonal slovenského brankáře Martina Dúbravku.

Wolverhampton sice vyhrál všechny tři zápasy v předkolech Evropské ligy, ale v Leicesteru se musel spokojit s bezbrankovou remízou. Diváci se na takovou přestřelku jako v posledním vzájemného zápase, který Vlci vyhráli 4:3, těšili marně. A když už belgický záložník Leander Dendoncker rozjásal fanoušky hostů, zrušilo gól video, které má letos v soutěži premiéru. Odhalilo, že střele předcházela hra rukou.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Leicester - Wolverhampton 0:0, Newcastle - Arsenal 0:1 (58. Aubameyang),
Manchester United - Chelsea 4:0 (18. z pen. a 67. Rashford, 65. Martial, 81. James).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme