Občerstvení ze stratosféry. Fotbalovému klubu přistál na hřišti hamburger, letěl přes 250 kilometrů

K tréninkovému hřišti fotbalistů Colchesteru United v Anglii dopadl sendvič s kamerou a padákem. Mezi restaurací rychlého občerstvení a vzdáleným trávníkem absolvoval neobvyklou cestu.

Tento článek je více než rok starý.

Colchester/Anglie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dostal se takhle vysoko nějaký hamburger?

Dostal se takhle vysoko nějaký hamburger? | Foto: Tom Stanniland | Zdroj: YouTube/Killem

Nepořádek po flámu někoho z týmu? Vtípek od příštího soupeře? To si mohl pomyslet trávníkář anglického fotbalového týmu z Colchesteru, když vedle zázemí tréninkového hřiště našel zvláštní polystyrenovou krabici a u ní hamburger. Cesta sendviče na trénink fotbalistů ale byla mnohem delší. A vyšší.

VIDEO: Nejhorší penalta všech dob? Záložník Swansea nedokopl ani na malé vápno

Číst článek

Téměř neidentifikovatelný smažený objekt k tréninkovému hřišti přistál ráno po tréninku. V krabici u něj byla kamera, GPS lokátor a powerbanka, ale žádný vzkaz. Pak se ozval Tom Stanniland z více než 250 kilometrů vzdáleného Sheffieldu.

Youtuber chtěl pro svých 2,7 milionu sledujících provést se sendvičem něco neobvyklého, a tak ho s kamerou a lokátorem přivázal k meteorologickému balonu s padákem a vyslal ho do „vesmíru“.

Přirovnání „Neil Armstrong mezi hamburgery“ sice neobstojí, protože bulka s masem na měsíci rozhodně nepřistála. Nešlo vlastně ani o hamburgerového Jurije Gagarina, protože hranice vesmíru je přibližně ve sto kilometrech, ještě o 60 víc, než ho mohl vynést balón.

But there was no card inside, so we didn't really know what to do. Honestly, what DO you do with a frozen burger?

Then the phone rang!

#ColU

20:25 – 28. 03. 2019

83 566

I tak kamera cestou vzhůru pořídila působivé a zároveň komické obrázky Anglie a vlastně i zeměkoule z výšky s hamburgerem v popředí. Pak, zřejmě kvůli mrazu, který ve stratosféře panuje, technika selhala a probrala se znovu až po pádu na zem.

Teplotě ve 40 kilometrech nad zemí také po přistání odpovídala kvalita pochutiny. „Je to hrozné, mám úplně vyschlou pusu,“ stěžoval si youtuber, když se den po odeslání vzhůru snažil hamburger spořádat.

Nečekanou popularitu získali i v Colchesteru. Nejen kvůli zájmu na sociálních sítích jim náklad sendvičů, tentokrát čerstvějších, poslal i řetězec, jehož výrobek byl do vzduchu vypuštěn. Bez ohledu na to, že rychlé občerstvení není ideální jídelníček před zápasem v Cambridge, kde se představí v rámci čtvrté nejvyšší anglické soutěže – League Two.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme