Fotbalisté Manchesteru United remizovali se Southamptonem. Chelsea ztratila dvougólový náskok

Fotbalisté Manchesteru United remizovali ve čtvrtém kole anglické ligy na hřišti Southamptonu 1:1 i přesto, že soupeř dohrával více než čtvrt hodiny v deseti. Městskému rivalovi City se dařilo lépe, úřadující šampioni deklasovali Brighton 4:0 i díky dvěma brankám a jedné přihrávce Sergia Agüera. Liverpool zvítězil 3:0 na hřišti Burnley a nadále vévodí tabulce bez ztráty bodu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání anglické Premier League mezi Southamptonem a Manchesterem United. O míč bojují Oriel Romeu (vpravo) a Juan Mata

Utkání anglické Premier League mezi Southamptonem a Manchesterem United. O míč bojují Oriel Romeu (vpravo) a Juan Mata | Foto: HANNAH MCKAY | Zdroj: Reuters

United šli do vedení v 10. minutě, kdy se ranou na zadní tyč prosadil Daniel James. Jednadvacetiletý Velšan, který do týmu přišel před sezonou ze Swansea, dal již třetí branku v úvodních čtyřech ligových kolech.

Neuznané góly, opakovaná penalta. V anglické fotbalové lize si zvykají na systém VAR

Číst článek

Domácí vyrovnali čtvrt hodiny po přestávce hlavičkou Jannika Vestergaarda. Urostlý stoper se stal třetím dánským fotbalistou, který skóroval v dresu Southamptonu. Před ním se to povedlo Ronniemu Ekelundovi a Pierru-Emilovi Höjbjergovi.

Southamptonu zkomplikovala závěr utkání druhá žlutá karta pro Kevina Dansa, po které „Saints“ od 73. minuty dohrávali v oslabení. Následné šance Masona Greenwooda a Ashleyho Younga ale změnou skóre neskončily.

„Nebyli jsme dostatečně precizní, měli jsme spoustu šancí, ale finální fáze nám chyběla. Snažíme se ji zlepšit,“ uvedl trenér Ole Gunnar Solskjaer. Jeho svěřenci čekají na vítězství od úvodního utkání sezony, kdy porazili Chelsea vysoko 4:0.

To Citizens nepřipustili zaváhání, už ve druhé minutě otevřel skóre Kevin De Bruyne. Poločasovou přestávku orámoval brankami muž zápasu Agüero, který pak v 79. asistoval u gólu střídajícího Bernarda Silvy.

Nadále tápe Chelsea, která v domácím utkání proti nováčkovi ligy Sheffieldu United ztratila dvoubrankové vedení, poté co si v 89. minutě vstřelil vlastní branku Kurt Zouma. Ve čtyřech utkáních svěřenci Franka Lamparda vybojovali jen jednu výhru a pět bodů.

Liverpool zvítězil 3:0 na hřišti Burnley a nadále vévodí tabulce bez ztráty bodu. Reds vylepšili klubový ligový rekord na třináctou výhru za sebou.

Liverpool rozhodl už v první půli. Ve 33. minutě otřel Trent Alexander-Arnold centr o bránícího Chrise Wooda a míč zapadl za záda brankáře Nicka Popea. Jen čtyři minuty poté se z brejku prosadil střelou po zemi Sadio Mané. Dominantní výkon hostů potvrdil v 80. minutě Roberto Firmino.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:
Southampton - Manchester United 1:1 (58. Vestergaard - 10. James), Chelsea - Sheffield United 2:2 (19. a 43. Abraham - 46. Robinson, 90. vlastní Zouma), Crystal Palace - Aston Villa 1:0 (73. Ayew), Leicester - Bournemouth 3:1 (12. a 73. Vardy, 42. Tielemans - 16. C. Wilson), Manchester City - Brighton 4:0 (43. a 55. Agüero, 2. De Bruyne, 79. B. Silva), Newcastle - Watford 1:1 (42. Schär - 2. Hughes), West Ham United - Norwich 2:0 (24. Haller, 56. Jarmolenko), Burnley - Liverpool 0:3 (33. vlastní Wood, 37. Mané, 80. Firmino).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme